Η ομιλία του CEO της INTERLIFE ΑΕΓΑ, κ. Ιωάννη Βοτσαρίδη στην 16η ημερίδα του Insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Ασφαλιστικής, κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, μίλησε στην 16η ημερίδα του Insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ για τις ευθύνες της Ασφαλιστικής αγοράς απέναντι στην κοινωνία τονίζοντας πως η ασφαλιστική συνείδηση είναι τόσο χαμηλή στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης οργανωμένης προώθησης της Ασφαλιστικής ιδέας αλλά και λόγω  της διασποράς των Ασφαλιστικών Συνδικαλιστικών Φορέων.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ομιλίας του:

 «Ασφαλιστική ευθύνη σημαίνει  να περάσει το μήνυμα της  ασφαλιστικής συνείδησης στα ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Ο Έλληνας ασφαλίζεται μόνο όταν τον υποχρεώνει ο νόμος. Δεν φταίει μόνο η κρίση  και τα  μνημόνια, ο Έλληνας καταναλωτής  δεν ασφαλιζόταν ούτε στις εποχές της ευμάρειας. Το μέρος της ευθύνης αναλογεί εν μέρει στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος που προς το παρόν δεν έχει καταφέρει  να δράσει συγκολλητικά και από την άλλη στους ασφαλιστές που πρέπει να δώσουν έμφαση στην ασφαλιστική συνείδηση.

Επίσης η πολιτεία πρέπει να προσδιορίσει τι πραγματικά είναι υποχρεωτικό αλλά και να γίνει αυστηρότερη η εποπτεία των ΕΠΥ.

Η Ασφαλιστική Συνείδηση δεν αποκτάται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται κόπος, χρόνος, χρήμα. Είναι όμως μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί.. και πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε γι’ αυτό»

Δείτε εδώ το σχετικό video με την ομιλία του κ. Βοτσαρίδη.

Η ημερίδα του insuranceforum.gr διεξήχθη την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με την συμμετοχή περισσοτέρων από 220 ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών.

Η ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των μεγαλύτερων κλαδικών φορέων της χώρας και με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κλαδικών μέσων ενημέρωσης.

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]