Η ομιλία της Ιφιγένειας Αιλιανού, Διευθύντρια Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων της INTERLIFE, στο 29ο Thessaloniki Insurance Conference

Με ανανεωμένη ατζέντα και υψηλού επιπέδου ομιλητές πραγματοποιήθηκε το 29ο Ασφαλιστικό Συνέδριο Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε από την Insurance Innovation και το insuranceforum.gr τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη. Με κεντρικό Θέμα “Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή”, το Συνέδριο στόχευσε, μέσω των παρεμβάσεων και των ομιλιών σημαντικών στελεχών του Ασφαλιστικού Κλάδου, στην ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τις σημαντικότερες προκλήσεις που παρουσιάζονται στην Αγορά, αλλά και στη σκιαγράφηση της επόμενης μέρας σε ένα τεχνολογικά πλέον εξαρτώμενο επάγγελμα.

Η INTERLIFE συμμετείχε ως χορηγός, ενώ ομιλήτρια στην ενότητα “Οι ασφαλιστικοί κλάδοι που θα επικρατήσουν την επόμενη 10ετία” ήταν η Διευθύντρια Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων της INTERLIFE, Ιφιγένεια Αιλιανού η οποία μίλησε για τα επόμενα βήματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας είναι ο πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της έχει ως εξής:

Η επί σχεδόν δέκα χρόνια οικονομική κατάσταση της χώρας μας αλλά και οι εκτιμήσεις ότι στις επόμενες δεκαετίες θα επικρατήσουν χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, δείχνουν την αναγκαιότητα επανεξέτασης της λειτουργίας και οργάνωσης του Συστήματος Υγείας.

Δυστυχώς, οι πολυάριθμες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα αλλά και το διαρκές “κούρεμα” των παροχών υγείας έχουν ανεβάσει την ανασφάλεια και τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων στα ύψη. Οι Έλληνες πολίτες έχουν τη χειρότερη γνώμη για τις υπηρεσίες υγείας που λαμβάνουν από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα και είναι γεγονός πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, παρά τις επαναλαμβανόμενες μεταρρυθμίσεις, βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμο σημείο.

Είναι γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και έχουν υποβληθεί πολυάριθμες προτάσεις και μελέτες για την συνεργασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας. Συμπερασματικά, έγινε σαφές ότι υπάρχει κενό απόψεων μεταξύ κράτους και ιδιωτικής ασφάλισης, το οποίο όμως πρέπει και μπορεί να γεφυρωθεί. Αρκεί, να συνειδητοποιηθεί από όλους ότι η σχέση μεταξύ Ιδιωτικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν είναι ανταγωνιστική, είναι και επιβάλλεται να είναι, συμπληρωματική.

Αξίζει όμως να τονίσουμε γενικότερα, εκτός από την αυτονόητη εξοικονόμηση πόρων για όλους, κάποια από τα σημαντικά οφέλη που θα επιφέρει αυτή η συνεργασία. Η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας:

  • Θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας.
  • Θα ενεργοποιήσει συστήματα για την προώθηση καινοτόμων λύσεων, άρα προώθηση και του δημόσιου συμφέροντος.
  • Θα συμβάλλει στην άμεση βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
  • Θα απαλλάξει τους Έλληνες πολίτες από την ανάγκη πρόσθετων πληρωμών στην υγεία.
  • Θα υποχρεώσει τα Δημόσια Νοσοκομεία να βελτιώσουν το επίπεδο των υπηρεσιών τους. κ. ά.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως ένα από τα αμέσως επόμενα βήματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας θα πρέπει να εστιάζει στον επανασχεδιασμό και την ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας, η οποία θα δημιουργήσει μια νέα αγορά ασφαλιστικών υπηρεσιών και προϊόντων, που σε βάθος χρόνου θα προσεγγίσει τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Εξάλλου, η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά κατάφερε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της χώρας, κυρίως όμως, κατάφερε να ξεπεράσει τις συμπληγάδες πέτρες της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΑΕΕ, τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα, η στροφή των Ελλήνων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας, με διαρκώς ανοδική τάση.

Σήμερα η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας είναι πλέον έτοιμη να κάνει τα επόμενα βήματα μπροστά. Βήματα δυναμικά και σταθερά, τα οποία, πάνω από όλα, πρέπει να στοχεύουν:

  • στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων
  • στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης
  • στην αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα
  • στη δημιουργία και προσφορά περισσότερων, σύγχρονων και ευέλικτων ασφαλιστικών λύσεων
  • στην απόλυτη διαφάνεια
  • στην προσέγγιση των ασφαλιστικών αναγκών των πολιτών, με μεγαλύτερη ευαισθησία και κατανόηση.

Το μέλλον της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας στην Ελλάδα αλλάζει, και συγκεκριμένα, αλλάζει το είδος και ο τρόπος των παρεχόμενων υπηρεσιών στην υγεία. Η ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία στην υγεία εξελίσσονται ραγδαία και με αλματώδεις ρυθμούς. Τεχνολογία και καινοτομίες έχουν μπει πλέον στην καθημερινότητα της ζωής των πολιτών και έχουν αντικαταστήσει υπηρεσίες που πριν λίγα χρόνια αυτό θα φαινόταν αδιανόητο. Αυτό οδηγεί την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην επανεξέταση του τρόπου που σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες υγείας και την ωθεί να προχωρήσει με μεγάλα βήματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αναβάθμιση αυτών των υπηρεσιών. Οι ελληνικές Ασφαλιστικές Εταιρίες έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν επενδύσεις στην τεχνολογική εξέλιξη που αφορά στην υγεία.

Αξίζει να σας αναφέρω ότι, στην INTERLIFE Ασφαλιστική έχουμε κάνει ήδη βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με τη δημιουργία νέων προϊόντων Ασφάλισης Υγείας, κάτι που γνωρίζετε όλοι σας ενώ, παράλληλα, εργαζόμαστε εντατικά και με ιδιαίτερη επιμέλεια για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών, και παρέχουμε στους πελάτες μας μέσω διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου, πλήθος ασφαλιστικών λύσεων. Επιπλέον, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στον τομέα υγείας της χώρας μας αλλά και τη δυναμική του ψηφιακού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τις αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης των αναγκών των πελατών μας.

Είναι γεγονός ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζει τις συνθήκες ελέγχου της υγείας. Ανοίγονται πλέον νέοι ορίζοντες στον τρόπο διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας, αλλά και στην προσωποποίηση της φροντίδας, δηλαδή στην εξατομικευμένη πρόληψη και θεραπεία, που θα παρέχεται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και τη χρήση ψηφιακών συσκευών. Εκεί θα στραφεί και θα επικεντρωθεί και η ελληνική ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια στον τομέα της υγείας.

Ενδεικτικό των εξελίξεων αυτών, είναι το εγχείρημα που ανακοινώθηκε από την κοινοπραξία, μεταξύ της Munich Re, της ONE και της ΑΧΟΝ Vibe, με το όνομα αυτής ONE Coach. Το νέο αυτό εγχείρημα προτείνει ασφαλιστικές καλύψεις και εξειδικευμένες παροχές, βασισμένες στα προσωπικά δεδομένα των πελατών. Η ONE Coach θα προσφέρει, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, εξατομικευμένα ασφαλιστικά πακέτα με εξατομικευμένες χρεώσεις, βασισμένα στον τρόπο ζωής και στις συνήθειες του πελάτη, όπως, διατροφικές συνήθειες, είδος και χρόνος εργασίας, ώρες ύπνου, ιατρικό ιστορικό, σωματική άσκηση κ.ά. Παράλληλα οι πελάτες θα απολαμβάνουν και προληπτική συμβουλευτική στον τομέα κινδύνου που αφορά τον κάθε ένα. Δηλαδή, μέσω της κατασκευής του ατομικού προφίλ υγείας του υποψηφίου, θα χτίζεται το συμβόλαιο υγείας.

Το νέο πεδίο δραστηριοποίησης στην υγεία είναι πλέον εδώ. Και εμείς, βάσει των επιστημονικών προβλέψεων, ότι την επόμενη δεκαετία αναμένεται μεγάλη αύξηση στην ζήτηση των υπηρεσιών υγείας στην χώρα μας, πρέπει να προχωρήσουμε με αλματώδη βήματα, βρίσκοντας όμως τη χρυσή τομή μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών και του κόστους επένδυσης. Με την αρμοδιότητά μου ως Διευθύντρια Υγείας και Προσωπικών Ατυχημάτων της INTERLIFE, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι η Εταιρία μας ήδη κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω άλλη μια φορά ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα είναι ο πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος. Η Ασφάλιση Υγείας είναι το μέλλον!”

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την ομιλία:

Αναδημοσίευση από την έντυπη έκδοση του INTERLIFE magazine.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]