Η ΟΑΣΕ συμμετέχει ενεργά στην αυριανή Πανελλαδική απεργία και καλεί όλους τους εργαζομένους του κλάδου να δώσουν δυναμικό παρών

Η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου 2017,καλώντας όλους τους εργαζομένους του κλάδου να δώσουν δυναμικό παρών.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ο.Α.Σ.Ε.

« Συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμφωνήσαν με τους Δανειστές να επιβάλλουν ένα νέο μνημόνιο με δυσβάστακτα μέτρα που συνθλίβουν ακόμη περισσότερο  εργασιακές, ασφαλιστικές και δημοκρατικές κατακτήσεις. Μέτρα λιτότητας  που εξοντώνουν τους εργαζόμενους και ισοπεδώνουν το κοινωνικό κράτος.

Το νέο Μνημόνιο που φέρνουν στην Βουλή προς ψήφιση θεσμοθετεί:

  1. Μείωση των συντάξεων κύριων και επικουρικών έως και 18%, διαγράφοντας την προσωπική διάφορα των επανυπολογισμένων, «κουρεμένων» κύριων συντάξεων και στην πλήρη κατάργηση των επικουρικών.
  2. Μείωση του αφορολογήτου από το επίπεδο των 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ. Μείωση, η όποια θα προκαλέσει άμεσα βαριά φορολογική επιβάρυνση για το σύνολο της μισθωτής εργασίας. Ακόμα και για τους εργαζόμενους που αμείβονται με την κατώτατη Σ.Σ.Ε. και τους λήπτες επιδόματος ανεργίας με τέκνα!
  3. Διατήρηση του αποσαρθρωμένου πλαισίου των κλαδικών Σ.Σ.Ε. και υιοθετείται στην πραγματικότητα το πλαίσιο του ΣΕΒ. Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις.
  4. Επέκταση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε 32 Κυριακές το χρόνο, παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ! Καταργείται κάθε έννοια 5μερου- 8ωρου και κατακτήσεις των εργαζομένων του προηγούμενου αιώνα.
  5. Ξεπούλημα κάθε δημόσιας επιχείρησης. Τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά (νερό, ρεύμα, λιμάνια κ.λπ.) δωρίζονται στην ουσία στα χέρια των ιδιωτών και θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των Πολυεθνικών. Οι δανειστές είναι ταυτόχρονα και αγοραστές αυτών των επιχειρήσεων.

Συνάδελφοι

Η Ο.Α.Σ.Ε. , στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ,την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κοραή, ημέρα συζήτησης στη Βουλή του 4ου Μνημονίου που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του κλάδου και τα Σωματεία μέλη μας, να δώσουν δυναμικό παρών. »

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]