Η Munich Re γίνεται ψηφιακή(sofokleousin.gr)

Tα πλεονεκτήματα των big data δηλώνει ότι θα εκμεταλλευτεί η Munich Re με στόχο την παροχή καλυτέρων υπηρεσιών στους πελάτες και συνεργάτες της. Σύμφωνα με την αντασφαλιστική η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίες παρέχουν ταχύτερη πρόσβαση στα δεδομένα μεγάλου όγκου και καλύτερη αξιολόγηση.

Οι αναλύσεις των δεδομένων μπορούν να δώσουν απαντήσεις για τις νέες τάσεις των χαρτοφυλακίων, την βέλτιστη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων καθώς και να λειτουργήσουν συμβουλευτικά στις πωλήσεις.

Οσο πιο εμπεριστατωμένη είναι η ανάλυση τόσο μεγαλύτερη αξία αποκτά, δηλώνει η Munich Re.

Σύμφωνα πάντως με την αντασφαλιστική, σημαντικό ρόλο παίζουν οι επενδύσεις, ο σχεδιασμός σωστών ΙΤ συστημάτων  και η σωστή συνεργασία μεταξύ των εταίρων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Munich Re αξιολογεί κάθε ευκαιρία, τον κάθε διαθέσιμο πόρο, παράλληλα μελετά και τα δεδομένα των πελατών ώστε να μπορεί να σχεδιάσει προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών.

Ηδη η αντασφαλιστική παρακολουθεί 7.000 ψηφιακά νέα κανάλια καθημερινού όγκου 250 GB τα οποία αφορούν ζημίες από πυρκαγιές.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η πλατφόρμα φυσικών καταστροφών η οποία συνδυάζει 16 Terra Bytes δεδομένων τα οποία προέρχονται από την Munich Re, τους πελάτες της και τρίτα μέρη η οποία στοχεύει στο καλύτερο καθορισμό των ζημιών.

Πηγή: sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]