Η «Μαύρη Παρασκευή» της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Η «Μαύρη Παρασκευή» της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Για ακόμα μια χρονιά, μετά λύπης μας παρατηρούμε προσφορές τύπου «Black Friday» και στον Κλάδο μας , οι οποίες αφενός παραβιάζουν τις διατάξεις του ν.4583/2018 για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων και αφετέρου, ευτελίζουν το κοινωνικό αγαθό της ασφάλισης. Ειδικότερα το άρθρο 27 του ν.4583/2018 αναφέρεται ρητά στις πρακτικές που συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό απαγορεύοντας προσφορές εκπτώσεων και ειδικών ευεργετημάτων με στόχο τη σύναψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Περιέπεσαν δυστυχώς στην αντίληψη μας αρκετά παραδείγματα , τα οποία εμπλέκουν ασφαλιστικές εταιρίες και ασφαλιστικές πλατφόρμες που υπό το πρόσχημα της «Black Friday» βγάζουν σε «ξεπούλημα» ασφαλιστικά προϊόντα των κλάδων αυτοκινήτου , περιουσίας αλλά και υγείας, προσφέροντας εκπτώσεις ή παρέχοντας με την αγορά ασφαλιστηρίου δωρεάν κάλυψη για κάποιο χρονικό διάστημα , δωροεπιταγές , επιβραβεύσεις και επιστροφές σε πιστωτικές κάρτες , δωροκάρτες κλπ.

Δυστυχώς , τα παραδείγματα αυτά είναι πολλαπλάσια σε σχέση με πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο προσφορών.

Ο ΣΠΑΤΕ για ακόμα μια χρονιά, καταδικάζει αυτού του είδους τις παράνομες πρακτικές που εκ πρώτης δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των καναλιών διανομής ασφαλιστικών προϊόντων αλλά παράλληλα κατακερματίζουν την ασφαλιστική συνείδηση των καταναλωτών υποβιβάζοντας την ασφάλιση στο επίπεδο του « δίπορτου ψυγείου» και της «led τηλεόρασης».

Καλούμε την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να επιβάλει κυρώσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του ν.4583/2018 προκειμένου να εξαλειφθούν οι παράνομες πρακτικές από τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης οριστικά.

Το Δ.Σ. του ΣΠΑΤΕ

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]