Η “ΚOΥΤΙΝΑΣ Α.Ε. ” πρωτοπόρος στην ασφάλιση “Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών“ (Drones)

Η τεχνολογία και οι εφαρμογές των Drones εξελίσσονται ραγδαία. Το θεσμικό πλαίσιο που να ρυθμίζει θέματα διαδικασιών και χρήσεων με τρόπο αποδεκτό και ασφαλή για το κοινωνικό σύνολο ακολουθεί και εξελίσσεται (βλ. σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική διεύθυνση goo.gl/Md0hMG).

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα εξειδικευμένο αντικείμενο σε μια περιορισμένη αγορά όπως αυτή της  Ελλάδας, η “ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε., Insurance Brokers, Coverholder at Lloyd’s” από τις αρχές του έτους 2016 προχώρησε στη δημιουργία ενός μοναδικού ασφαλιστικού προϊόντος σε συνεργασία με τους Lloyd’s.

Στις 27-29 Μαΐου 2016, η “ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε.” έλαβε μέρος ως Εκθέτης στην 1η Έκθεση για “Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα” (UAV ή Drones) στην Ελλάδα, που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, όπου στο πλαίσιο της εκδήλωσης UAV Conference ο κ. Γιώργος Κουτίνας παρουσίασε το θέμα “Ασφαλιστική κάλυψη κινδύνων & ευθυνών από τη χρήση Drones”.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο ελληνικός κανονισμός για τη χρήση των drones, με ισχύ από 1/1/2017, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως θα είναι υποχρεωτική η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης. Σημειώνεται πως στη διαβούλευση που είχε προηγηθεί για την κατάρτιση του Κανονισμού, οι κκ  Γιώργος Κουτίνας και Δρ Κυριάκος Τσιφλάκος της “ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε.”, κατέθεσαν απόψεις αναφορικά με την αναγκαιότητα της Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης και οι οποίες διαπιστώνεται πως υιοθετήθηκαν πλήρως.

14354939_1379953798688977_2816031794083179938_n

Το ασφαλιστικό προϊόν Lloyd’s με τη διεθνή επωνυμία “UAV Protect”, εμπίπτει στον κλάδο ασφάλισης κινδύνων αεροπλοΐας (Aviation Insurance) και καλύπτει:

 1. Απώλεια ή ζημιά στο ίδιο το Drone:
 • Αντικατάσταση ή επισκευή του Drone
 • Κάλυψη επίγειου συστήματος πλοήγησης
 • Κάλυψη πρόσθετου φορτίου (payload)

2.Αστική Ευθύνη από τη χρήση του Drone:

 • Αποζημίωση για σωματικές βλάβες/ θάνατο
 • Αποζημίωση για υλικές ζημιές Τρίτων
 • Ορια κάλυψης κατ’ ελάχιστο το ποσό των 1.000.000€

Λίγα λόγια για την “ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε.”

Η Εταιρεία λειτουργεί ως Broker Ασφαλίσεων, Εξουσιοδοτημένος Ανταποκριτής των Lloyd’s. Συνεργάζεται με πρώτης τάξεως εγχώριες/ διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες και προσφέρει ευρύ φάσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, Επαγγελματίες και Επιχειρήσεις καθώς και σε τεχνικά έργα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες εξελίξεις, επεκτείνεται σε νέους εξειδικευμένους κινδύνους και σε καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα  που η ελληνική αγορά έχει ανάγκη. Στη βάση αυτή, προσφέρει αξιόπιστες, οικονομικές λύσεις και στην ασφάλιση ‘’Μη επανδρωμένων Αεροσκαφών, Οχημάτων, Συστημάτων’’, γνωστών και ως “Drones’.

Λόγοι για να συνεργαστείτε με την “ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε.”: 

 • Διαθέτει εξειδικευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία διεθνών προδιαγραφών, την οποία επιθυμεί να μοιραστεί με πιστοποιημένους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές οι οποίοι επιθυμούν να επεκταθούν σε νέα σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα
 • Προσφέρει ‘’εγγυημένες’’ υπηρεσίες για τυχόν λάθη ή παραλείψεις της, μέσω ίδιας Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης μέχρι 3.000.000€ ανά αξίωση αποζημίωσης
 • Υποκείμενη σε περιοδικούς ελέγχους από τα Lloyd’s αλλά και από ανεξάρτητους Ελεγκτές που τα ίδια ορίζουν, διαθέτει σύστημα οργάνωσης και λειτουργίας σύμφωνα με το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.
 • Ακολουθεί διεθνή πρότυπα και προτείνει αξιόπιστες οικονομικές ασφαλίσεις που εμπνέουν και εξασφαλίζουν σιγουριά στους Ασφαλισμένους!

 

Μάθετε περισσότερα για την ασφάλιση Drones και για το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο από τους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.drones-insurance.gr/ , Facebook: goo.gl/ccg5TM    καθώς και στο http://www.gkoutinas.gr/el

 

 

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]