Οι κολοσσοί της αντασφαλιστικής αγοράς ξεκλειδώσουν την ανάπτυξη(sofokleousin.gr)

Στους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους επικεντρώνονται οι κολοσσοί της αγοράς. Munich Re, SCOR και Swiss Re.  Το αποσαφήνισαν την περασμένη εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο τονίζοντας ότι σχεδιάζουν να ρίξουν νέα προϊόντα στην αγορά τα οποία θα ξεκλειδώσουν την ανάπτυξη και θα ανοίξουν νέους δρόμους κερδοφορίας. Τέτοια προϊόντα είναι αυτά που καλύπτουν cyber κινδύνους, όπως και προϊόντα επιχειρησιακής συνέχειας, διακοπής λειτουργιών κτλ.

Σύμφωνα με την κολοσσιαία SCOR η αντασφαλιστική αγορά αναμένεται να τρέξει με ρυθμούς μέχρι και 20% μέσα  στα επόμενα χρόνια.

Προετοιμασίες ανάλογες για να «χτυπήσει» ακόμα περισσότερα τους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους με στόχο να αυξήσει τα μερίδια της στην αγορά έχει κάνει και η Swiss Re μέσω της Swiss Re Corporate Solutions (SRCS).

Από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές που δεν ανακοίνωσαν σχέδια να επικεντρωθούν στις βιομηχανικούς και εμπορικούς κινδύνους είναι η Hannover Re η ανήκει στον Ομιλο Talanx που ανήκει ωστόσο  και η HDI.
Στόχος όλων των αντασφαλιστικών να μπορέσουν να αντασταθμίσουν τις μειωμένες αποδόσεις των επενδύσεων τους λόγω του παρατεταμένου περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων στην αγορά με την είσοδο νέων προϊόντων, με γεωγραφική διαφοροποίηση, και σταθμισμένη κατανομή των κινδύνων.

Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της αγοράς έχουν τα επενδυτικά ILS, οι ροές των οποίων εκτιμάται να αυξηθούν στα επόμενα χρόνια.

Πηγή : www.sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]