Οι «και λίγο ασφαλιστές» θα φύγουν από την αγορά το 2017

Αυτό ανέφερε μεταξύ των άλλων ο CEO της INTERLIFE Ασφαλιστικής, κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη εχθές 1/2/2017.

Ο κ.Βοτσαρίδης, σε ερώτημα του insuranceforum.gr σχετικά με το κατά πόσον ο αριθμός των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών θα μειωθεί εντός του τρέχοντος έτους λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων (Φορολογικές επιβαρύνσεις, ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, πωλήσεις μέσω internet, επαναπιστοποίηση και απαιτήσεις από την οδηγία IDD) ανέφερε πως πολλοί διαμεσολαβητές έσπευσαν να κλείσουν τα βιβλία τους και να ενταχθούν κάτω από άλλα μεγάλα οργανωμένα σχήματα,  κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ο κ.Βοτσαρίδης ανέφερε πως δεν πιστεύει πως θα μειωθεί ο αριθμός των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών γιατί θεωρεί πως αυτές ήταν οι ανάγκες της αγοράς. Οι πιέσεις που ασκούνται από τα προαναφερόμενα  στους επαγγελματίες δεν είναι σημαντικές για να τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.

Αυτοί όμως που θα εγκαταλείψουν το επάγγελμα είναι οι «και λίγο ασφαλιστές» δηλαδή αυτοί που μεταξύ των άλλων έχουν και τις ασφάλειες ως 2η και 3η απασχόληση.

Η δουλειά του ασφαλιστή είναι μία δουλειά που πρέπει να πάει στους επαγγελματίες και η INTERLIFE όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στηρίζει τους επαγγελματίες με μία σειρά διαδικτυακών εργαλείων αλλά και με την φυσική παρουσία στελεχών της σε όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραμονής των διαμεσολαβητών στο επάγγελμα αποτελεί η μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών (περισσότεροι από 350 διαμεσολαβητές) στα σεμινάρια επαναπιστοποίησης που πραγματοποίησε η INTERLIFE  Ασφαλιστική σε 4 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δείτε εδώ τα οικονομικά στοιχεία καθώς και όλες τις ανακοινώσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της INTERLIFE.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]