Οι καλύτερες τροφές για την όρασή μας

Για να διατηρήσετε την καλή υγεία των ματιών σας, είναι επιτακτική η επιλογή συγκεκριμένων τροφών που παρέχουν τα αναγκαία διατροφικά στοιχεία

Υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την καλή όραση. Μερικά από αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτένιο, βιταμίνη Α, ψευδάργυρο, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και ωμέγα-3 λιπαρό οξύ.

Δείτε μερικές τροφές που μπορεί να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την όραση και την υγεία των ματιών σας:

Καρότα: Το καρότο περιέχει β-καροτένιο. Είναι ένας τύπος βιταμίνης-Α, που βοηθά τον αμφιβληστροειδή και άλλα μέρη του ματιού να λειτουργούν σωστά.
Βερίκοκα: Έχουν και αυτά υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο. Περιέχουν όμως και βιταμίνη C και Ε, ψευδάργυρο και χαλκό. Μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά μειώνουν κατά 25% τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Μπρόκολο: Έχει μια σημαντική ποσότητα λουτεΐνης. Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που προάγει την υγεία των ματιών. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει επίσης βιταμίνη C, β-καροτένιο και ζεαξανθίνη.
Ξηροί καρποί: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, καρύδια και κάσιους) συμβάλλουν στην υγεία του αμφιβληστροειδούς.

Τι άλλα μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τα μάτια σας:

  1. Μην κοιτάζετε οθόνες διαρκώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα
  2. Μειώστε το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα
  3. Κρατήστε τα μάτια σας ενυδατωμένα
  4. Κάντε ασκήσεις χαλάρωσης κάθε φορά που βρίσκετε χρόνο

Πηγή: politis.com.cy

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]