Η ιστορία πίσω από το deal των δισεκατομμυρίων που ναυάγησε μέσα σε μία μέρα

Δεν ακούς συχνά για μια διαπραγμάτευση αξίας 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Είναι ακόμη πιο σπάνιο το γεγονός να ακούσεις από την μία μέρα στην άλλη μια συμφωνία να οδηγηθεί σε διαφωνία

Την Τρίτη το απόγευμα, η Aon Plc επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του Bloomberg ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Willis Towers Watson Plc σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να ανατρέψει ολοκληρωτικά τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών. Μέχρι το πρωί της Τετάρτης, η επιχείρηση δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη, κατηγορώντας τους ιρλανδικούς κανονισμούς που την ανάγκασαν να επιβεβαιώσει τις συνομιλίες σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Οι δύο εταιρείες είχαν προκαταρκτικές συζητήσεις και η Aon προετοιμαζόταν να υποβάλει επίσημη προσφορά τις προσεχείς εβδομάδες. Οι συνομιλίες ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο, όταν διέρρευσε η είδηση ​​της συμφωνίας, προωθώντας τη συζήτηση στο κοινό. Αυτό ήταν που έκανε την Aon να υποχωρήσει, εφόσον όλη της η προσφορά και οι όροι της είχαν πλέον γνωστοποιηθεί, ρίχνοντας κατά πολύ τις μετοχές.

Η Willis υποχώρησε 6,3% μονάδες στα $ 170,66 στις 10:17 π.μ. στη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο ενώ η Aon ανέβηκε 5% μονάδες στα $ 164,47.

Εκπρόσωποι των Aon και Willis αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]