Οι φορολογούμενοι φορτώνουν τους φόρους στις πιστωτικές κάρτες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένει σήμερα τα στοιχεία για τις πληρωμές το φόρου εισοδήματος που έγινε στις 31 Ιουλίου, τουλάχιστον το 30% των φορολογούμενων αδυνατεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, τραπεζικές πηγές τονίζουν ότι τουλάχιστον 100.000 ήταν οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέφυγαν στη λύση της πιστωτικής. Ο αριθμός αυτός αυτό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αν πολλοί κάτοχοι καρτών δεν είχαν εξαντλήσει ήδη το πιστωτικό τους όριο.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, τουλάχιστον 170 εκατομμύρια από φόρους εισοδήματος πληρώθηκαν μέσω πιστωτικών καρτών. Πρόκειται δηλαδή για το 1/7 περίπου του ποσού που αναμένεται ότι έχει πληρωθεί τον Ιούλιο για τον φόρο εισοδήματος.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως αν οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν με αυτό τον τρόπο τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, θα φορτώσουν τις κάρτες τους με περίπου μισό δισ..

Τα παραπάνω στοιχεία πάντως κάνουν το υπουργείο Οικονομικών να αισιοδοξεί ότι η εισπραξιμότητα δεν θα πέσει κάτω από τα περσινά επίπεδα όταν μόνο οι 7 στους 10 φορολογούμενους πλήρωσαν τους φόρους εισοδήματος.

Πάντως, το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι κάνουν χρήση των πιστωτικών τους καρτών για να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις είναι ενδεικτικό της στενής οικονομικής τους κατάστασης. Από την άλλη, υπολογίζεται ότι αρκετοί από αυτούς δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν ούτε στις 12 μηνιαίες δόσεις και έτσι θα επιβαρυνθούν με τα επιτόκια της πιστωτικής τους κάρτας.

Υπενθυμίζουμε ότι προϋπόθεση για να μπορέσει να εξοφλήσει κάποιος με πιστωτική κάρτα είναι να μην έχει επιβαρύνει τον λογαριασμό του με μεγάλα ποσά και να διαθέτει δηλαδή το απαραίτητο πιστωτικό όριο.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]