Η Εθνική Ασφαλιστική, το ΔΣ του συλλόγου και η μνημονιακή δέσμευση

Έρχεται πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της πώλησης ή μη της Εθνικής Ασφαλιστικής από μέρους της Εθνικής Τράπεζας. Εχθές σε ανακοινωθέν του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρθηκε πως  «Μετά από 8 χρόνια, η Εθνική Τράπεζα βγάζει πάλι την Εθνική Ασφαλιστική στο σφυρί.  Η διαφορά από την προηγούμενη φορά είναι ότι τώρα λένε ότι αναγκάζονται να το κάνουν.  Το κωδικό όνομα του ξεπουλήματος έχει ήδη βρεθεί: «Πηνελόπη».

Οι προξενήτρες επίσης βρέθηκαν: Goldman Sachs και Morgan Stanley, τα γνωστά κοράκια των αγορών. Ο ενδιάμεσος διαμεσολαβητής είναι η Ernst Young.  Τις επόμενες μέρες όλα τα στοιχεία της Εταιρίας θα μπουν σε ένα data room, όπου ο κάθε μνηστήρας θα μπορεί να τα παραλάβει και να τα ελέγξει.

Άλλη μια φορά ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο με πρωταγωνιστές αυτούς που τους ενοχλεί η ελληνικότητα της Εταιρίας μας, αυτούς που έχουν μάθει να ξεπουλάνε ό,τι είναι ανίκανοι να αναπτύξουν. Που πήγαν οι δηλώσεις της Διοίκησης της ΕΤΕ για εναλλακτικές λύσεις, που είναι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για «έγκλημα κατά της Εθνικής οικονομίας;

Θα κινηθούν για την αποτροπή του «εγκλήματος»; Λύσεις υπάρχουν!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι καλούν για μια ακόμα φορά τον κάθε συνεργάτη, τον κάθε ασφαλιστή, τον/την κάθε ασφαλισμένο/η, τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, που θέλει να αντισταθεί στα ξεπουλήματα εθνικού πλούτου να σταθεί στο πλάι μας.

Να σταθεί μαζί μας στον αγώνα που θα δώσουμε για να κρατήσουμε Ελληνική την Εταιρία μας κόντρα στους γύπες των αγορών. Γιατί πιστεύουμε ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι οι άνθρωποί της.

Αυτοί που εργάζονται σ’ αυτήν. Αυτοί που συνεργάζονται με μας. Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι που έχουν εμπιστευτεί σε αυτή την Εταιρία την ασφάλισή τους και δεν θέλουν κάποιον «επενδυτή» από την Γερμανία, τον Καναδά ή την Κίνα να διαφεντεύει τις τύχες τους.»

Η ALLIANZ κύρια ενδιαφερόμενη για την αγορά της εταιρείας. Μνημονιακή δέσμευση η πώληση.

Πρέπει να σημειώσουμε πως το ΔΣ του Συλλόγου κάνει ένα συνεχή αγώνα κατά της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής εδώ και πολλούς μήνες. Αν και πολλά ακούγονται τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με τους υποψήφιους μνηστήρες της Εθνικής, κυρίαρχο σενάριο είναι αυτό της πώλησής της στην Allianz και μάλιστα έναντι 400 εκατ. Ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πως η «αποδέσμευση» της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί όχι μόνο στρατηγική απόφαση της τράπεζας αλλά και δέσμευση στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνηθεί με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DGComp).

Η Εθνική Ασφαλιστική σε αριθμούς

Στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς η Εθνική Ασφαλιστική εμφάνισε κέρδη 31,2 εκατ. ευρώ και συνολική παραγωγή ύψους 265,2 εκατ. ευρώ έναντι 368,4 εκατ. ευρώ τα οποία μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η μείωση των κερδών αποδίδεται, στον σχηματισμό αυξημένων τεχνικών αποθεμάτων για τον κλάδο ζωής και στα μειωμένα έσοδα επενδύσεων. Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών η συρρίκνωση των μεγεθών αντανακλά τη μειωμένη παραγωγή των επενδυτικών προϊόντων εφάπαξ καταβολής.

Στους κλάδους ζωής και γενικών ασφαλειών, η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 171,9 εκατ. ευρώ και 93,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Ειδικά για τον κλάδο γενικών ασφαλειών, αναμένεται αναστροφή του κλίματος στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, με την εισαγωγή νέων ανταγωνιστικών προϊόντων και τη συνέχιση προωθητικών ενεργειών και αξιοποίηση συνεργειών.

Παράλληλα, τα τεχνικά αποθέματα του κλάδου ζωής αυξήθηκαν κατά 54,5 εκατ. ευρώ ως απόρροια μιας πιο συντηρητικής προσέγγισης, στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων του νέου εποπτικού πλαισίου (Φερεγγυότητα II).

Τα εποπτικά ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 549,2 εκατ. ευρώ έναντι 499,0 εκατ. ευρώ την 31 Δεκεμβρίου 2015, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ σε 157,9% έναντι 118,2% κατά την ημερομηνία μετάβασης της εταιρείας στο νέο εποπτικό πλαίσιο με χρήση μεταβατικών μέτρων.

Αξιοσημείωτη είναι τέλος, η συμβολή του δικτύου συνεργατών της εταιρείας, του οποίου η συνεισφορά επί της συνολικής παραγωγής του κλάδου ζωής και γενικών ασφαλίσεων ανήλθε σε ποσοστό 58,4% και 20,1% αντίστοιχα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]