Η ΕΣΕΕ στο υπουργείο για κατώτατο μισθό, ασφαλιστικές εισφορές και συνταξιοδοτικό

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προσήλθε την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας και μιλώντας με την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο υποστήριξε την αύξηση του κατώτατου μισθού, με την προϋπόθεση να ακολουθηθεί το πορτογαλικό μοντέλο, δηλαδή να υλοποιηθεί σταδιακά και σε διάστημα 3 ετών, ώστε από 1-1-2022 ο κατώτατος μισθός να επανέλθει στα 751 ευρώ. Η Συνομοσπονδία, επιπρόσθετα, συμφωνεί να καταργηθεί ο μεικτός υποκατώτατος μισθός των 510,95 ευρώ για τους νέους κάτω των 25, πράγμα που συνάδει μεγαλύτερη αύξηση.

Σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, η ΕΣΕΕ ζητά τον εξορθολογισμό τους σύμφωνα με τις νέες συνθήκες και τη μείωση του σχετικού πολλαπλασιαστή. Ακόμα, προτείνεται η μεταβολή του τρόπου υπολογισμού των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, σημειώνοντας ότι από το 2019 αυτές θα υπολογίζονται επί του ποσού που αντιστοιχεί στο 100% του αθροίσματος κερδών και ασφαλιστικών εισφορών του 2018. Επίσης, ζητά να καταργηθεί από 1-1-2019 η αύξηση των εισφορών υπέρ επικουρικής ασφάλισης (1%) που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου και το ποσό που εξοικονομείται, να κατευθυνθεί στις καθαρές αποδοχές των εργαζομένων.

Η ΕΣΕΕ, τέλος, κρίνει αναγκαία τη μείωση εισφορών με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]