Η ERGO πουλά την τουρκική θυγατρική της και ολοκληρώνει τη βελτιστοποίηση του διεθνούς χαρτοφυλακίου της

Με την πώληση της τουρκικής θυγατρικής της στην Talanx, η ERGO ολοκληρώνει τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου των διεθνών δραστηριοτήτων της, όπως ανακοινώθηκε στο στρατηγικό της πλάνο. Εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών έχουν υπογράψει τη συμφωνία αγοραπωλησίας. Ως συνήθως, με τέτοιες συναλλαγές, η πώληση απαιτεί επίσημη έγκριση και οι δύο πλευρές δεν παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τιμή πώλησης.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Talanx αποκτά το 100 τοις εκατό των μετοχών της ERGO non-life στην Τουρκία και αναλαμβάνει τον έλεγχο όλης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, του χαρτοφυλακίου πελατών και των συστημάτων πληροφορικής. Η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν επηρεάζει τις υποχρεώσεις έναντι των σημερινών πελατών της ERGO.

Το ακαθάριστο εγγεγραμμένο ασφάλιστρο (GWP) της τουρκικής θυγατρικής μητρικής της ERGO ανήλθε συνολικά σε 139 εκατ. Ευρώ το 2018, με αποτέλεσμα η ERGO να καταλαμβάνει την 19η θέση στην τουρκική αγορά ασφάλισης ζημιών. Η συναλλαγή πρέπει ακόμη, να εγκριθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και αυτό αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2019.

“Με αυτή τη σημαντική συμφωνία ολοκληρώσαμε επιτυχώς τη βελτιστοποίηση του υπάρχοντος διεθνούς μας χαρτοφυλακίου στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της ERGO”, δήλωσε ο Alexander Ankel, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO International.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]