Η ΑΙG στηρίζει τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2016 –  Η AIG στηρίζει τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, προχωρώντας σε δωρεά χρηματικού ποσού, με στόχο να ενισχύσει το πρόγραμμα «Υποστήριξη στους Μαθητές», το οποίο αναλαμβάνει να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και φοιτητών των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το πρόγραμμα «Υποστήριξη στους Μαθητές», αποτελεί μέρος του προγράμματος της  PRAKSIS «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ», το οποίο έχει σαν κύριο στόχο την ανακούφιση των νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό, η AIG με τη συγκεκριμένη δωρεά έχει στόχο να καλύψει τα εκπαιδευτικά έξοδα για ορισμένο χρονικό διάστημα σε τουλάχιστον 25 παιδιά και φοιτητές. Οι εκπαιδευτικές ανάγκες αφορούν την κάλυψη των διδάκτρων σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης αλλά και ξένων γλωσσών, τα εξέταστρα για τις πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών καθώς και τα έξοδα διαβίωσης για φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια μακριά από τη γονική τους κατοικία.

Ο κ. Giuseppe Zorgno, Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Ελλάς Α.Ε. σχολίασε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε χρηματικά το έργο του οργανισμού PRAKSIS και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Υποστήριξη στους Μαθητές». Δεδομένου των οικονομικών συνθηκών, το αίσθημα της κοινωνικής υπευθυνότητας εντείνεται και η ανάγκη για υποστήριξη τέτοιων ενεργειών γίνεται επιτακτική. Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην προσπάθεια που επιτελεί ο οργανισμός όλα αυτά τα χρόνια, ώστε οι οικονομικές δυσκολίες να σταματήσουν να είναι εμπόδιο στη μόρφωση των νέων παιδιών».

 

-//-

Σχετικά με την AIG:

Η American International Group, Inc. (AIG) είναι ένας κορυφαίος διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός που εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες και δικαιοδοσίες. Οι εταιρίες της AIG εξυπηρετούν επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες μέσα από ένα από τα πλέον εκτεταμένα δίκτυα γενικών ασφαλίσεων παγκοσμίως. Επιπλέον,  οι εταιρίες της AIG είναι από τους κορυφαίους ασφαλιστές ζωής και συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ. Η AIG είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τόκυο.

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την AIG μπορείτε να βρείτε στο www.aig.com.gr | YouTube: www.youtube.com/aig και www.youtube.com/aiggreece | Facebook: www.facebook.com/aig.greece | Twitter: @AIGemea | LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/aig

 

H AIG είναι η εμπορική ονομασία των παγκόσμιων ασφαλιστικών υπηρεσιών της AIG Inc. που καλύπτει τους κλάδους περιουσίας, αστικής ευθύνης, ζωής και συνταξιοδότησης καθώς και τις γενικές ασφαλίσεις του ομίλου American International Group, Inc. Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες παρέχονται από θυγατρικές ή συνδεδεμένες εταιρίες του American International Group, Inc. και ενδέχεται να μην διατίθενται σε κάθε χώρα. Οι καλύψεις διέπονται από τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το ασφαλιστήριο. Μη ασφαλιστικές υπηρεσίες και προϊόντα ενδέχεται να παρέχονται από ανεξάρτητα τρίτα πρόσωπα. Τα ασφαλιστικά προϊόντα ενδέχεται να παρέχονται από συνδεδεμένες ή µη συνδεδεμένες εταιρίες. Στην Ευρώπη, η κύρια ασφαλιστική εταιρία είναι η AIG Europe Limited.

 

Σχετικά με τη PRAKSIS

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, την εφαρμογή και υλοποίηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας.

Τα προγράμματα της PRAKSIS προσφέρουν υποστήριξη και υπηρεσίες, χωρίς διακρίσεις, σε κάθε συνάνθρωπό μας, που βιώνει κοινωνικό ή και οικονομικό αποκλεισμό και στερείται τα βασικά αγαθά, ανεξάρτητα από το φύλο, χρώμα, εθνικότητα, φυλή, πολιτική, θρησκευτική κατεύθυνση και σεξουαλικό προσανατολισμό όπως:

Ελληνικές οικογένειες που πλήττονται  από την οικονομική κρίση, άπορους Έλληνες, άστεγους, ανασφάλιστους, οικονομικούς μετανάστες, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, ασυνόδευτα παιδιά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (Trafficking), εκδιδόμενα άτομα, παιδιά του δρόμου, Ρομά, αποφυλακισμένους, χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS, πάσχοντες από Ηπατίτιδα Β, C, MSM (men having sex with men), κρατούμενους και αποφυλακισμένους.

Βασικές υπηρεσίες που παρέχει η PRAKSIS στους παραπάνω πληθυσμούς μέσα από τα προγράμματά της είναι: Άμεση και δωρεάν Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία, νομική συμβουλευτική, στέγαση,  παρεμβάσεις δημόσιας υγείας (Κινητές Ιατρικές Μονάδες), δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C, Β, βασικές υπηρεσίες υγιεινής (ντους, κιτ υγιεινής, ρούχα κ.α) καθώς δημιουργεί και εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Site: www.praksis.gr, email: info@praksis.gr

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]