Η ΑΙG Χορηγός του “Internet of Things Conference”

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016 –  Η AIG ήταν χορηγός του συνεδρίου «Internet of Things Conference» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, από την Boussias Conferences, και είχε ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες του IoT καθώς και τους τρόπους αξιοποίησης και υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού από τις επιχειρήσεις.

Στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο κος Κώστας Βούλγαρης, Financial Lines Manager της AIG στην Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο.

Στη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Internet of Things: Insurance Sector Perspective», ο κος Βούλγαρης εξήγησε πώς το “Internet of Things”, οι δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές, από αυτοκίνητα και ρούχα μέχρι κινητά και σπίτια, θα μετατραπούν σε συσκευές συλλογής δεδομένων που θα επιφέρουν μια θετική μεταβολή στο τρόπο με τον οποίο ζούμε και ανέλυσε τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες που αυτό θα φέρει στην ασφαλιστική αγορά, παρουσιάζοντας την οπτική της AIG για το θέμα. Τέλος, τόνισε τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται και πως η AIG μπορεί να παράσχει ασφαλιστικές λύσεις.

Ο κύριος Βούλγαρης ανέφερε σχετικά: «Είναι πλέον γεγονός ότι οι βιομηχανίες έχουν αρχίσει και υιοθετούν πρακτικές του IoT στη μακροπρόθεσμη στρατηγική τους, με σκοπό να προσεγγίσουν καλύτερα τους στόχους τους, να βελτιώσουν τη δυναμική τους αλλά και να καλύψουν αποδοτικότερα βασικές κατηγορίες στη λειτουργία τους όπως την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, τη λήψη αποφάσεων και τις υποδομές. Βέβαια, οι επιχειρήσεις δε θα πρέπει να παραβλέψουν τους ενδεχόμενους κινδύνους και απειλές που θα προκληθούν από την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ασφαλιστικός κλάδος δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις μέσω της χρήσης του IoT και ταυτόχρονα να δώσει λύσεις στις εταιρείες ώστε να ελαχιστοποιήσει την έκθεση τους σε τυχόν κινδύνους.»

 

-//-

Σχετικά με την AIG:

Η American International Group, Inc. (AIG) είναι ένας κορυφαίος διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός που εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες και δικαιοδοσίες. Οι εταιρίες της AIG εξυπηρετούν επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες μέσα από ένα από τα πλέον εκτεταμένα δίκτυα γενικών ασφαλίσεων παγκοσμίως. Επιπλέον,  οι εταιρίες της AIG είναι από τους κορυφαίους ασφαλιστές ζωής και συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ. Η AIG είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τόκυο.

 

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την AIG μπορείτε να βρείτε στο www.aig.com.gr | YouTube: www.youtube.com/aig και www.youtube.com/aiggreece | Facebook: www.facebook.com/aig.greece | Twitter: @AIGemea | LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/aig

 

H AIG είναι η εμπορική ονομασία των παγκόσμιων ασφαλιστικών υπηρεσιών της AIG Inc. που καλύπτει τους κλάδους περιουσίας, αστικής ευθύνης, ζωής και συνταξιοδότησης καθώς και τις γενικές ασφαλίσεις του ομίλου American International Group, Inc. Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες παρέχονται από θυγατρικές ή συνδεδεμένες εταιρίες του American International Group, Inc. και ενδέχεται να μην διατίθενται σε κάθε χώρα. Οι καλύψεις διέπονται από τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το ασφαλιστήριο. Μη ασφαλιστικές υπηρεσίες και προϊόντα ενδέχεται να παρέχονται από ανεξάρτητα τρίτα πρόσωπα. Τα ασφαλιστικά προϊόντα ενδέχεται να παρέχονται από συνδεδεμένες ή µη συνδεδεμένες εταιρίες. Στην Ευρώπη, η κύρια ασφαλιστική εταιρία είναι η AIG Europe Limited.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]