Η Έφορος Ασφαλίσεων, Βικτώρια Νάταρ, στο μικροσκόπιο του Γενικού Εισαγγελέα(24h.com.cy)

Αθέμιτες προσπάθειες της Βικτώριας Νάταρ, για να αποφύγει ποινική δίωξη

Έχει αναδειχθεί και στο παρελθόν το μείζων νομικό και ηθικό θέμα που προκύπτει από τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες άνομες και λανθασμένες αποφάσεις της Εφόρου Ασφαλίσεων κυρίας Βικτώριας Νάταρ, η οποία αποδεδειγμένα στερεί τις άδειες ασφαλιστών (διαμεσολαβητών-συμβούλων-πρακτόρων) αναίτια και καταχρηστικά και κατά παράβαση των αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 Η κ. Νάταρ με πλήρη ασέβεια προς το Νόμο και το Σύνταγμα διαγράφει ασφαλιστές από τα μητρώα, με την αιτιολογία ότι ασφαλιστική εταιρεία ισχυρίζεται ότι οφείλουν χρήματα. Η κα Νάταρ εξ ορισμού αποφασίζει ότι οφείλουν ποσά όπως τα ισχυρίζονται οι ασφαλιστικές εταιρείες την ίδια στιγμή που οι αστικές διαφορές είναι ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων για να αποφασιστούν. Η κ. Νάταρ προαποφασίζει χωρίς να σέβεται καν τα δικαστήρια και το δικαίωμα των ασφαλιστών να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Με απλά λόγια η κ. Νάταρ στερεί από συμπολίτες μας την εργασία τους, τα εισοδήματα τους και τους καταστρέφει ότι με πολύ κόπο και μόχθο, έκτισαν μία ζωή. Προφανώς καταχράται την εξουσία που της δίνει ο Νόμος και που υποτίθεται η ίδια όφειλε να υπηρετεί.

Τα πρόσφατα γεγονότα

Η κα Βικτώρια Νάταρ επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τον εαυτό της, αποφάσισε πρόσφατα να μην ανανεώσει την άδεια σε ασφαλιστή ηλικίας 57 ετών από την Λευκωσία, με την αιτιολογία ότι το 2014 καταχωρήθηκε αγωγή εναντίον του από ασφαλιστική εταιρεία, αγωγή η οποία παρεμπιπτόντως εκκρεμεί και στην οποία ο ασφαλιστής θέτει ξεκάθαρη υπεράσπιση για παράβαση της συμφωνίας του από την ασφαλιστική εταιρεία, συμφωνία την οποία ο ίδιος ο ασφαλιστής κατήγγειλε πρώτος. Ο ασφαλιστής όπως ήταν αναμενόμενο απευθύνθηκε σε δικηγόρο και όπως επίσης ήταν αναμενόμενο στον ίδιο δικηγόρο που διόρισε το 2014 στην αγωγή.

Ο δικηγόρος του εν λόγω ασφαλιστή είναι ο κ. Θεοφάνης Ανδρέου, ο οποίος αποδεδειγμένα έχει πείρα και γνώσεις σε ασφαλιστικά θέματα. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος «κέρδισε» την Έφορο Ασφαλίσεων αρκετές φορές στο Ανώτατο Δικαστήριο προσβάλλοντας τις αποφάσεις της που εξέδωσε ενάντια σε ασφαλιστές, κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την υπόθεση για τους λόγους που αναφέρουμε στην συνέχεια.

Ο δικηγόρος Θεοφάνης Ανδρέου με οδηγίες του πελάτη του ασφαλιστή, στις 5 Οκτωβρίου 2016 απέστειλε τρισέλιδη επιστολή στην Έφορο Ασφαλίσεων στην οποία με απλό και κατηγορηματικό τρόπο και με βάση αδιάσειστα στοιχεία προβάλλει την θέση ότι η απόφαση της Εφόρου Ασφαλίσεων είναι προφανώς εσφαλμένη και παράνομη και μάλιστα με λεπτομέρεια παραθέτει γεγονότα τα οποία δείχνουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι η κ. Νάταρ ως αιτιολογία της απόφασης της παραθέτει εν γνώσει της ψευδή γεγονότα, για να στερήσει την ανανέωση της άδειας του ασφαλιστή. Στην ίδια επιστολή ο δικηγόρος Θεοφάνης Ανδρέου εύλογα και όπως ήταν αναμενόμενο καλεί την κα. Νάταρ να αποσύρει την απόφαση της, να ασκήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται από το Νόμο και να ανανεώσει την άδεια του πελάτη του. Επίσης, εύλογα και δικαιωματικά με οδηγίες του πελάτη του ενημερώνει την Έφορο Ασφαλίσεων ότι σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η άδεια του πελάτη του θα προχωρήσει σε καταχώρηση Προσφυγής καθώς και σε ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον της για κατάχρηση εξουσίας δυνάμει του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα.

Η κα Νάταρ αρνείται να αποκαταστήσει την άδεια του ασφαλιστή και μάλιστα αποστέλλει επιστολή στον δικηγόρο με την οποία προσπαθεί να υποστηρίξει και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το οποίο ήταν και αναμενόμενο λαμβάνοντας υπόψη την διαχρονική κακοπιστία της ενάντια στους ασφαλιστές. Ο δικηγόρος Θεοφάνης Ανδρέου στις 20 Οκτωβρίου 2016, καταχωρεί Προσφυγή ενάντια στην απόφαση της Εφόρου στην οποία μεταξύ άλλων προβάλλει την θέση ότι η απόφαση της εφόρου είναι αποτέλεσμα προφανούς κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό που σοκάρει και/ή υπέρβασης των εξουσιών της και/ή των διακριτικών ορίων της. Μάλιστα τονίζουμε ότι είναι αξιοσημείωτες οι λεπτομέρειες που δίδονται στα πασιφανή κακόπιστα και παραπλανητικά ψεύδη που επικαλείται η κα Νάταρ, για να στερήσει την άδεια του ασφαλιστή. Ενδεικτικά, ψευδώς ισχυρίζεται ότι ο ασφαλιστής οικειοποιήθηκε ασφάλιστρα που εισέπραξε ενώ η ασφαλιστική εταιρεία δεν ισχυρίστηκε πότε κάτι τέτοιο, ούτε καν στην αγωγή.

Το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας

Παραθέτουμε αυτούσιο το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας που προνοεί το άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα:

«Δημόσιος λειτουργός, ο οποίος κατά κατάχρηση εξουσίας που ανάγεται στα καθήκοντα του, ενεργεί ή διατάσσει την ενέργεια οποιασδήποτε αυθαίρετης πράξης που παραβλέπει τα δικαιώματα άλλου, είναι ένοχος πλημμελήματος»

Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα της υπόθεσης και με πλήρη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας εκφράζουμε την άποψη ότι τουλάχιστον προκύπτουν εύλογες υποψίες διάπραξης του εν λόγω αδικήματος από την κα Νάταρ αφού η ίδια, ως δημόσιος λειτουργός καταχράστηκε τις εξουσίες που της παρέχει ο Νόμος και αποφάσισε ή διάταξε να μην ανανεώσουν την άδεια ασφαλιστή παραβλάπτοντας τα δικαιώματα του.
Η αντίδραση της κυρίας Βικτώριας Νάταρ
Ενώ η υπόθεση δεόντως καταχωρήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να αποφασίσει, η κα Νάταρ πρωτοτυπώντας για μια ακόμα φορά και αποκαλύπτοντας τις πραγματικές της κακόπιστες προθέσεις και τα αλλότρια της κίνητρα, καταγγέλλει τον δικηγόρο κ. Θεοφάνη Ανδρέου στο Γενικό Εισαγγελέα, γιατί απλά τόλμησε να τα βάλει μαζί της και να υπερασπιστεί τα δίκαια ενός απλού ανθρώπου ο οποίος έχασε άδικα την δουλειά τους εξ υπαιτιότητας της. Τον καταγγέλλει για δήθεν εκφοβισμό της ή απειλών εναντίον της από τον εν λόγω δικηγόρο και δεν χωνεύει το γεγονός ότι τις πλείστες φορές διορίζεται ως αντίπαλος της ο δικηγόρος Θεοφάνης Ανδρέου.

Μας έχει συνηθίσει πλέον η κυρία Νάταρ σε τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες υποδηλούν ξεκάθαρα, κινήσεις πανικού.

Αυτούσια την απάντηση που έδωσε ο κ. Θεοφάνης Ανδρέου στον Γενικό Εισαγγελέα στις 6 Νοεμβρίου 2016, παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου.

Γνωρίζοντας πράγματα και θαύματα για το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη αξιωματούχος του κράτους, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η κα Νάταρ προέβηκε σε αυτή την γελοία και ανυπόστατη καταγγελία, για να εκφοβήσει τον δικηγόρο να μην καταχωρήσει ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον της. Η κα Νάταρ φαίνεται ότι «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο» καθότι ο εν λόγω δικηγόρος, από την απάντηση του, αντιληφθήκαμε ότι θα διεκδικήσει τα δίκαια του πελάτη του μέχρι τέλους και ότι με τις οδηγίες που έχει θα προχωρήσει σε καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης ενάντια στην Έφορο.

Ο δικηγόρος κ. Θεοφάνης  Ανδρέου  απάντήσε με τον εξής λιτό τρόπο:

«Η απογοήτευση μου για το γεγονός ότι η Έφορος στερεί άδικα και παράνομα την άδεια του ασφαλιστή σε συμπολίτες μας και πετάει ουσιαστικά αυτούς και τις οικογένειες τους στο δρόμο είναι άκρως σοβαρό θέμα από ηθικής και νομικής άποψης και η ανυπόστατη καταγγελία από μέρους της εφόρου έρχεται σε δεύτερη μοίρα και ουδόλως με απασχολεί. Άλλωστε ο υποφαινόμενος μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αυτό που με απασχολεί είναι η αποκατάσταση της άδειας του πελάτη μου και να βρεθεί επιτέλους ο έννομος τρόπος να σταματήσει αυτή η προφανής συνεχιζόμενη αδικία και ανομία εις βάρος των ασφαλιστών».

Η Έφορος Ασφαλίσεων, κυρία Βικτώρια Νάταρ, μετά από προσπάθεια προσέγγισης για να εισακουστεί και η δική της άποψη, απέφυγε επιμελώς να μιλήσει με την αιτιολογία ότι «η κυρία Έφορος δεν μιλά σε κανένα δημοσιογράφο και δεν κάνει ποτέ δηλώσεις σε ΜΜΕ».

Το 24.com.cy,  που επιμελήθηκε όλης της έρευνας δηλώνει: 

Εμείς με την σειρά μας οφείλουμε να υπερθεματίσουμε την στάση και συνέπεια του δικηγόρου κ. Θεοφάνη Ανδρέου και να καλέσουμε τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει τον τρόπο που λειτουργεί η κα Νάταρ. Συνιστούμε δε στην Έφορο Ασφαλίσεων να πράξει το ελάχιστο αυτονόητο. Να αφήσει τα Δικαστήρια να αποφασίσουν για το θέμα και να μην επιμένει για αναστολή της ποινικής της δίωξης σε ενδεχόμενη καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης εναντίον της, υπόθεση η οποία εξυπηρετεί ξεκάθαρα το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, εμείς οφείλουμε ως δημοσιογράφοι και ως κοινωνία να αναγνωρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συμπολιτών μας και να επιζητούμε τουλάχιστον την απομάκρυνση από θέσεις κλειδιά ανθρώπων οι οποίοι καταχρούνται την εξουσία και την θέση που τους εμπιστεύθηκε το κράτος, όταν με τις παράνομες αποφάσεις τους και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό οδηγούν ανθρώπους στην εξαθλίωση και στην οικονομική καταστροφή.

Αυτούσια η απάντηση του κ. Θεφάνη Ανδρέου στον Γενικό εισαγγελέα

“Λευκωσία 06 Νοεμβρίου 2016

Προς
Έντιμο κ. Κώστα Κληρίδη
Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων
Νομική Υπηρεσία
Λευκωσία

Αρ. Φαξ. 22 662310 (Αρ. σελίδων 10)

Έντιμε Κύριε Γενικέ,

Θέμα: Αρ. Φακ./Γ.Ε. 143/39/3271
Επιστολή Πειθαρχικού ημερ. 31/10/2016
Ισχυριζόμενη καταγγελία Εφόρου Ασφαλίσεων κας Βικτώριας Νάταρ

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και εις απάντηση της επιστολής της Εφόρου Ασφαλίσεων ημερ. 18/10/2016 σας πληροφορώ τα κάτωθι:

1. Η ισχυριζόμενη καταγγελία της Εφόρου είναι προφανώς κακόπιστη, εκδικητική, υστερόβουλη και παραπλανητική καθώς και προσβάλλει το ίδιο το δικηγορικό επάγγελμα και τις υψηλές του προδώσεις και τον υποφαινόμενο ως δικηγόρο, για τους λόγους που αναλυτικά εξηγούνται κατωτέρω.

2. Η Έφορος προφανώς αγνοεί παντελώς και αρνείται να κατανοήσει αυτονόητες αρχές, δόγματα, αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα που αφορούν ειδικότερα την εκπροσώπηση πολιτών από δικηγόρους.

3. Η ίδια η ισχυριζόμενη καταγγελία της Εφόρου παραβιάζει εξόφθαλμα τις αρχές και τα δόγματα της εξουσιοδότησης δικηγόρου (actual or apparent or ostensible authority) αφού με την ισχυριζόμενη καταγγελία επιχειρείται προφανώς να λογοκριθεί ο υποφαινόμενος ως δικηγόρος διότι κοινοποίησε στην Έφορο Ασφαλίσεων τις θέσεις, απαιτήσεις και προθέσεις του πελάτη του κατ’ εντολή μάλιστα του τελευταίου όπως και ρητά αναφέρεται στην επιστολή.

4. Η ίδια η ισχυριζόμενη καταγγελία της Εφόρου παραβιάζει επίσης την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ τα οποία προστατεύονται από το Άρθρο 10 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και το Άρθρο 19 του Συντάγματος.

5. Η ίδια η ισχυριζόμενη καταγγελία της Εφόρου προσβάλλει την ελευθερία άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος και τον πρωταρχικό του σκοπό, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτονόητα ο κάθε δικηγόρος οφείλει πάντοτε να ενεργεί ελεύθερα προς το συμφέρον του πελάτη που εκπροσωπεί και δεν επιτρέπεται και σίγουρα ούτε είναι θεμιτό ο αντίδικος του ή η άλλη πλευρά να τον καταγγέλλει κάθε φορά που αναλαμβάνει υπόθεση εναντίον του και του κοινοποιεί επιστολή και ειδικότερα όταν η άλλη πλευρά είναι και όργανο του Κράτους που οι αποφάσεις του ελέγχονται από τα Δικαστήρια δυνάμει του Συντάγματος.

6. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η μέθοδος της καταγγελίας ενάντια σε δικηγόρο που επέλεξε η Έφορος Ασφαλίσεων δεν συνάδει με τον τρόπο που οφείλουν να λειτουργούν τα όργανα κράτους σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, αφού εάν την αποδεχτούμε κανένας δικηγόρος δεν θα μπορούσε να ασκήσει ελεύθερα το επάγγελμα του και κανένας πολίτης δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.

7. Επί της ουσίας της «καταγγελίας» της Εφόρου Ασφαλίσεων θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

7.1. Ο ισχυρισμός του εκφοβισμού δημόσιου λειτουργού ή απειλών που προβάλλει η Έφορος είναι απαράδεχτος, γελοίος και παράλογος και λυπούμαι να παρατηρήσω ότι δείχνει το επίπεδο και την παραφροσύνη της ίδιας της Εφόρου Ασφαλίσεων καθότι οι εξουσίες και τα καθήκοντα της Εφόρου ασφαλίσεων διέπονται από την κείμενη νομοθεσία όπως ερμηνεύτηκε και σε αρκετές υποθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο και δεν βλέπω πως μπορεί ο υποφαινόμενος ως δικηγόρος ή οποιοσδήποτε άλλος με τέτοιο ξεκάθαρο περιεχόμενο επιστολής ως η επιστολή μου ημερ. 5/10/2016 να διέπραξε ποινικό αδίκημα ή πειθαρχικό παράπτωμα ως παράλογα και κακόπιστα ισχυρίζεται η Έφορος.

7.2. Επίσης σημειώνω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δυσκολία να αναληφθεί κάποιος και ιδιαίτερα νομικός ως είναι τα Μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου την κακοπιστία της Εφόρου Ασφαλίσεων και ότι επιχειρεί με αυτή την γελοία καταγγελία της να πετύχει αλλότριους σκοπούς και δη αποφυγή δικαστικών μέτρων εναντίον της και τον δικαστικό έλεγχο των αποφάσεων της.

7.3. Παρεμπιπτόντως, στις 20/10/2016 ο πελάτης μας μέσω του γραφείου μας καταχώρησε προσφυγή (την υπ. αρ. 1257/2016) την οποία και σας επισυνάπτουμε για πλήρη ενημέρωση σας. Στην προσφυγή φαίνεται ότι ασκήθηκαν τα δέοντα δικαστικά και νομικά μέτρα εναντίον της απόφασης της Εφόρου και ότι μεταξύ άλλων υπάρχει η επίκληση της κατάχρησης εξουσίας. Επίσης, από την προσφυγή φαίνεται το βάσιμο και το εύλογο των νομικών και πραγματικών θέσεων του πελάτη μας.

7.4. Η κακοπιστία και τολμώ να πω η παραφροσύνη της Εφόρου προκύπτει και από το γεγονός ότι στην παράγραφο 4 της επιστολής της εκφράζει την δυσφορία της διότι καταχωρώ προσφυγές εναντίον των αποφάσεων της με πλήρη επιτυχία μάλιστα. Λυπούμαι πραγματικά να παρατηρήσω ότι τέτοιες νοοτροπίες από μέρους της Εφόρου δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη δημοκρατία όπου αυτός που ασκεί εξουσία οφείλει και πρέπει να ανέχεται και μάλιστα να επιδιώκει τον δικαστικό έλεγχο των αποφάσεων του. Επίσης οφείλει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και όχι να τις αγνοεί συνεχώς.

7.5. Επίσης οφείλω να επισημάνω ότι η Έφορος σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εις βάρος μου και χωρίς να μπορεί να «χωνέψει» και να αντιληφθεί τα αυτονόητα και ότι ως δικηγόρος απλά πράττω ελεύθερα το λειτούργημα του δικηγόρου προς το συμφέρον των πελατών μου, ισχυρίζεται αόριστα, ψευδώς και συκοφαντικά εναντίον μου ότι δήθεν παραβαίνω τα όρια και ότι δήθεν δεν είναι η πρώτη φορά που την απείλησα. Ακόμα και αυτό δείχνει την νοοτροπία, την κακοπιστία και τα αλλότρια κίνητρα της Εφόρου αφού δεν μπορεί καν να ανεχτεί το εύλογο και νόμιμο της άσκησης των δικαιωμάτων των πολιτών να προβαίνουν σε δικαστικά μέτρα εναντίον των αποφάσεων της.

7.6. Επί της ουσίας της υπόθεσης του πελάτη μου κ. Πάρη Παφίτη προφανώς θα αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο, όπως άλλωστε αποφάσισε σε παρόμοιες υποθέσεις ανατρέποντας μάλιστα τις αποφάσεις της Εφόρου για διαγραφή ή μη εγγραφή ή μη ανανέωση διαμεσολαβητών / συμβούλων / πρακτόρων με την πολύ απλή αιτιολογία ότι δεν μπορεί να το πράττει κάθε φορά που υπάρχει ισχυρισμός αστικού χρέους εναντίον τους από ασφαλιστική εταιρεία, για το οποίο προφανώς αρμόδιο να αποφασίσει είναι τα Δικαστήρια στα πλαίσια διασαφήνισης των αστικών δικαιωμάτων των διαδίκων και σίγουρα όχι η Έφορος Ασφαλίσεων.

Ως εκ των ανωτέρω, ευσεβάστως αξιώνω όπως επιληφθείτε της υπόθεσης άμεσα πρωτίστως προς διασφάλιση του κύρους, της αξιοπρέπειας και των υψηλών παραδόσεων του Δικηγορικού Επαγγέλματος αλλά και του υποφαινόμενου ως δικηγόρου. Νοείται ότι επιφυλάσσω τα δικαιώματα μου να προχωρήσω σε καταχώρηση αγωγής εναντίον της Εφόρου Ασφαλίσεων για επιζήμια ψευδολογία και/ή για κακόβουλη δίωξη καθώς και σε καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης για κατάχρηση εξουσίας με παραπονούμενο τον κ. xxxxx xxxxx.

Τέλος, σας πληροφορώ ότι θα δώσω το θέμα στα Μ.Μ.Ε. καθότι προφανώς αποτελεί θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος και συμφέροντος όπου αρμόδιο όργανο του Κράτους και δη η Έφορος Ασφαλίσεων που αποφασίζει για τα θέματα της ασφαλιστικής βιομηχανίας, ενός νευραλγικού τομέα της οικονομίας δεν ανέχεται τον δικαστικό έλεγχο και καταγγέλλει το δικηγόρο που εκπροσωπεί πολίτη – ασφαλιστικό διαμεσολαβητή / πράκτορα και που διορίστηκε για να ασκήσει να νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα του δικαιώματα να προσφύγει στα Δικαστήρια για να επιζητήσει το δίκαιο του.
Με τιμή,

(Υπ.)..
Θεοφάνης Ανδρέου, Δικηγόρος

Κοινοποίηση: κας Βικτώριας Νάταρ, Έφορο Ασφαλίσεων, αρ. φαξ: 22302938″

Πηγή: 24h.com.cy

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]