Η Ε.Α.Ε.Ε δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία ώστε να στηρίξει τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η ομιλία του κ.Γιάννη Βοτσαρίδη CEO της INTERLIFE Ασφαλιστικής κατά την διάρκεια των εργασιών της 10ης ημερίδας του insuranceforum.gr που διεξήχθη την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Βοτσαρίδης σημείωσε πως η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δεν έχει λάβει τις αρμόζουσες πρωτοβουλίες ώστε να στηρίξει τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες. Σε ερώτηση μάλιστα της δημοσιογράφου κας Έλενας Ερμείδου από το sofokleousin.gr σχετικά με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να λάβει η ΕΑΕΕ ώστε να αντιστραφεί  αυτή η πραγματικότητα, απάντησε ότι η ΕΑΕΕ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τον απλούστατο λόγο ότι τα μέλη της διοίκησής της εκλέγονται με βάση την παραγωγή των εταιρειών που εκπροσωπούν και όπως όλοι γνωρίζουμε οι ξένες ασφαλιστικές εταιρείες είναι αυτές που έχουν την μεγαλύτερη παραγωγή ασφαλίστρων.

Συνεπώς, παρά τον υπέρογκο προϋπολογισμό της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να προβεί σε ενέργειες εκπροσώπησης εξίσου όλων των εταιρειών.

Πέραν αυτών ο κ.Βοτσαρίδης έκανε μία διεξοδική ανάλυση επί των θεμάτων του αθέμιτου ανταγωνισμού που υπάρχει στον  κλάδος των ασφαλειών τόσο σε βάρος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όσο και σε βάρος των ασφαλιστικών εταιρειών.

Μίλησε επίσης για το πτωχευτικό ασφάλιστρο και επέρριψε ευθύνες στους αρμόδιους φορείς οι οποίοι θα έπρεπε έπρεπε να έχουν ως στόχο την στήριξη και ενίσχυση της ασφαλιστικής αγοράς και της διαμεσολάβησης.

(πηγή πληροφοριών sofokleousin.gr – Έλενα Ερμείδου)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]