Η διέξοδος για νέα: ανάπτυξη, παραγωγή, επιτυχία…

Του Γιάννη Βερμισσώ

«Μέσα από τις ίδιες επιλογές, τακτικές, στρατηγικές δε μπορεί να περιμένουνε να έλθει κάτι διαφορετικό». Αυτή η γνωστή από παλιά προσέγγιση γίνεται όλο και πιο επίκαιρη και ακούγεται συχνά. Αιτία;  Προφανώς το ότι έχουμε φθάσει στο max. Σε καταστάσεις και πράγματα οπότε και δε μπορεί να περιμένουμε κάτι θεαματικό, καινούργιο, υψηλό κ.λπ.

Λύση; Η αναζήτηση νέων δρόμων και όπως λένε και οι ειδικοί  να δούμε, να βρούμε τρόπους, να σκεφτούμε, « πώς θα περάσουμε μέσα από το τοίχο».

Ναι αυτό είναι το νέο ζητούμενο. Να σκεφτούμε τελείως διαφορετικά,  και να φέρουμε άλλα αποτελέσματα, με άλλες διαδικασίες, με ρηξικέλευθους τρόπους.

Εύκολο; Όχι  Αλλά σίγουρα αυτό οδηγεί στην καινοτομία, στις νέες ιδέες και στην εξέλιξη.

Αυτό αναζητούν όλοι σήμερα.  Το κάτι διαφορετικό, το πρωτοφανές, ακόμα και το παράδοξο.

Άραγε υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος σε κάτι; Αν υποθέσουμε πώς ναι και ακολουθήσουμε αυτό που γνωρίζουμε τότε δε μπορεί να περιμένουμε να συμβούν νέα πράγματα με παλιά «συνταγή».

Αν ακολουθήσουμε αυτό που σήμερα θεωρούμε λάθος και αποκλίνει της πεπατημένης, και τελικώς φέρουμε αποτελέσματα θα ανακηρύξουμε σε σωστή μέθοδο και αποτελεσματική αυτή που έως πρότινος θεωρούσαμε ως λάθος ή μη ενδεδειγμένη (δεν γίνεται έτσι αυτό λέμε συχνά διατηρώντας το δικαίωμα του αλάθητου της γνώσης).

Συνεπώς ας ακολουθήσουμε μια άλλη τακτική και ας μη τη γνωρίζουμε.

Αυτό λένε οι «οραματιστές» της παγκόσμια αγοράς.

Ας τους ακούσουμε λοιπόν. Πάμε με νέες μεθόδους και λάθ(ω)ς δεν υπάρχει παρά μόνο όταν το βλέπουμε….

Πηγή: insurance-eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]