Οι χρησμοί της Fitch για την πορεία των αντασφαλιστών το 2018

Αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων 7,1% για το 2018 θα γράψουν στους ισολογισμούς τους οι αντασφαλιστικές γενικών ασφαλειών σύμφωνα με τις προβλέψεις της Fitch, που όπως σημειώνει, ενώ το ποσοστό φαίνεται θετικό, είναι ελαφρώς πάνω από το κόστος του κεφαλαίου που υπολογίζεται γύρω στο 6% με 7%.

Ο οίκος αξιολόγησης παρατηρεί ότι ενώ, οι επιδόσεις στο underwriting ήταν ισχυρές και οι αποδόσεις των επενδύσεων, εξανεμίστηκαν όλες αυτές οι προσπάθειες από το παρατεταμένο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές στο τρίτο τρίμηνο του έτους όπου και αναμένεται και λόγω των ζημιών αναμένονται κάποιες αυξήσεις κατά τις ανανεώσεις τη 1η Ιανουαρίου 2018.

Τα καθαρά έσοδα από τις αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων το 2017 αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 2,1% από το 8,5% το 2016. Και, ενώ, θα υπάρξει στο κομμάτι αυτό βελτίωση, η Fitch προειδοποιεί ότι οι θετικές αποδόσεις θα είναι λίγο πάνω από το κόστος κεφαλαίου το 2018

Οσο, για το δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα αντασφάλιστρα, η Fitch αναμένει να φτάσει στο 96% με βάση το μέσο όρο ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Ελ. Ερμείδου

Πηγή: sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]