Ι. Χατζηθεοδοσίου: Είναι ώρα για περίσκεψη

Ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης για την κατάσταση της οικονομίας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, έγινε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ενημέρωση» με το Νίκο Υποφάντη και τη Μαρία Βούσουλα στις 22 Αυγούστου 2018. Στην εκπομπή παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η φοροτεχνικός κα Γεράγγελου Αλεξάνδρα.

Θέματα της συζήτησης ήταν η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την τυπική έξοδο από τα μνημόνια, τα νέα μέτρα, η φοροδιαφυγή που συνεχίζεται, το παραεμπόριο κ.α.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε ότι είναι ώρα για περίσκεψη και όχι για πανηγυρισμούς. Εκτίμησε ως θετικό το γεγονός ότι βγήκε η χώρα από τα μνημόνια αλλά, δυστυχώς, μπήκε στην επιτήρηση.  Φεύγοντας από τα μνημόνια παραμένει το εξωτερικό χρέος πάνω από 300 δισ. και εσωτερικό 500 δισ. και στην οικονομία δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με τα σημερινά δεδομένα. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ως επιμελητήριο, ότι ο μοναδικός τρόπος για να φύγουμε από την κρίση είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις. Εν όσο η φορολογία και οι εισφορές είναι τόσο υψηλές δεν υπάρχει διέξοδος. Αυτό που λένε ότι το 75% των ασφαλισμένων επιχειρηματιών και αυταπασχολούμενων πληρώνει μικρότερη εισφορά, αφορά μόνο το 20% των εισφορών που εισπράττουν τα ταμεία. Το υπόλοιπο το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι υψηλών εισφορών.  Οι υψηλές εισφορές προκάλεσαν και μια παρενέργεια και είδαμε να σπάνε οι επιχειρήσεις σε 2 ή 3 για να πληρώνουν μικρότερες εισφορές! Αυτά δεν βοηθάνε την ανάπτυξη.

Δείτε όλη τη συζήτηση στο βίντεο

 Πηγή: insurance-eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]