Η Benetton κρατά την Generali σε Ιταλικά χέρια

Μια ομάδα ιταλικών επενδυτών με επικεφαλής την οικογένεια Benetton βρίσκονται πίσω από μια προσπάθεια να παραμείνει η ασφαλιστική εταιρεία Generali σε ιταλικά χέρια.

Η Generali, τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ευρώπη, φημολογείται ότι αποτελεί πιθανό στόχο για μεγαλύτερους ανταγωνιστές – συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας AXA και της ελβετικής Zurich Insurance. Ωστόσο, η οικογένεια Benetton είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη Generali ως ιταλική εταιρεία. Το Reuters ανέφερε ότι η Edizione, η οικογένεια πίσω από την Benetton, αύξησε πρόσφατα το μερίδιό της στην εταιρεία, με πρόσθετες επενδύσεις από τους Ιταλούς επιχειρηματίες Francesco Gaetano Caltagirone και Leonardo Del Vecchio.

“Με τους Caltagirone και Del Vecchio δημιουργούμε μαζί ένα καλό ιταλικό μέτωπο”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Luciano Benetton, ένα από τα τέσσερα αδέλφια που ίδρυσαν τη αυτοκρατορία Benetton. “Έχουμε ένα αξιόλογο ιταλικό μερίδιο που, και οι τρεις μαζί, θέλουμε να αυξηθεί.

“Πιστεύουμε ότι η Generali πρέπει να παραμείνει ιταλική εταιρεία”. Η οικογένεια είναι γνωστή για την ίδρυση της εταιρείας μόδας Benetton Group, καθώς και για επενδύσεις στην ιταλική υποδομή μεταφορών και σε εστιατόρια.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]