Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση πρώτη σε παραγωγή ατομικών ασφαλίσεων στον κλάδο ζωής (asfalisinet.gr)

Τα στοιχεία αυτά, που αναφέρονται στο πρώτο τρίμηνο του 2016, για τον συγκεκριμένο κλάδο δείχνουν ότι στις ατομικές ασφαλίσεις ζωής οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, που είναι αποκλειστικής συνεργασίας με εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, κατέχουν το 57,1%  της παραγωγής και αμέσως μετά  ακολουθούν οι  τράπεζες, μέσω της πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων (Bancassurance), με ποσοστό πωλήσεων 28,1% και τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων (ανεξάρτητοι διαμεσολαβητές κλπ) με 14,7%

1

Αντίθετα, στην πώληση των ομαδικών ασφαλιστικών προϊόντων ζωής , για το πιο πάνω διάστημα, οι τράπεζες μέσω του Bancassurance κατέχουν το 35,4%  αυτών των πωλήσεων και ακολουθούν οι απευθείας πωλήσεις(Corporate sales, ασφαλιστικοί υπάλληλοι) με ποσοστό 28,9% , τα λοιπά κανάλια (εναλλακτικά- ανεξάρτητοι διαμεσολαβητές ) με ποσοστό 21,9% και τέλος οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας μεποσοστό 13,8%.

2

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, οι αποζημιώσεις που κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρίες συνολικά για τον κλάδο ζωής, για ατομικά και ομαδικά συμβόλαια ζωής, έφθασαν τα 532.733.338 ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του 2016. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία της έρευνας,  στις ατομικές ασφαλίσεις ζωής τα 250.685.400,23 ευρώ των αποζημιώσεων,αφορούσαν εξαγορές ασφαλιστικών συμβολαίων. Δηλαδή το 55,6% των αποζημιώσεων αυτών αφορούσε εξαγορές συμβολαίων.

Για το κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων οι αποζημιώσεις λόγω εξαγορών ήταν 8.363.708,93 ευρώ, δηλαδή το 10,2%των αποζημιώσεων του συγκεκριμένου κλάδου.

Πηγή : www.asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]