Η Arag προστατεύει νομικά εσάς και το σκάφος σας

Για τους ιδιοκτήτες σκάφους αναψυχής η ARAG έχει διαμορφώσει ειδική κάλυψη που τους παρέχει εκτός από τη δυνατότητα ποινικής υπεράσπισης για κατηγορίες που απορρέουν από τη λειτουργία του σκάφους, όπως τραυματισμός λουόμενου, επικίνδυνη οδήγηση κοντά στην παραλία, έλλειψη σωστικών αλλά και τη διεκδίκηση απαιτήσεων προς τρίτους που μπορεί να έχουν σχέση με την ιδιότητα τους ως ιδιοκτητών σκάφους αναψυχής.

Η ασφαλιστική προστασία παρέχεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Ποινική Νομική Προστασία

Όταν ο ασφαλισμένος κατηγορείται για τραυματισμό ή θάνατο λουομένου ή ψαρά από αμέλεια με το σκάφος, καθώς επίσης και για ρύπανση της θάλασσας, επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση κοντά στην παραλία, έλλειψη σωστικών και γενικά για μη τήρηση των διατάξεων που αφορούν τη ναυσιπλοϊα, τον ελλιμενισμό, την καθέλκυση, την παραβολή, τη ρυμούλκηση, την αγκυροβόληση κλπ., η ARAG αναλαμβάνει να υπερασπίσει τον ίδιον και τους συνεπιβαίνοντες στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Νομική Προστασία Αποζημίωσης

Αν ο ασφαλισμένος έχει απαιτήσεις, για σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν σ΄αυτόν ή στους συνεπιβαίνοντες από υπαιτιότητα τρίτου, η ARAG αναλαμβάνει να διεκδικήσει εξώδικα και δικαστικά τις αξιώσεις του, εναντίον του υπαιτίου ή της ασφαλιστικής του εταιρίας.

Το ίδιο θα συμβεί αν έχει απαιτήσεις για ζημίες που προκάλεσαν άλλοι στο ασφαλισμένο του σκάφος, κατά τον πλού, την παραβολή, τον απόπλου, την αγκυροβόληση, τη ρυμούλκηση κλπ.

Νομική Προστασία Διαφορών εξ Ιδίων Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων και άλλων συμβάσεων

Επιπλέον, η ARAG διεκδικεί τις απαιτήσεις του ασφαλισμένου κατά της ασφαλιστικής του εταιρείας, εφόσον αυτή δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από ασφαλιστήρια συμβόλαιο, που αφορούν το σκάφος. Τέλος, η ARAG παραφυλάσσει τα δικαιώματά του ασφαλισμένου, στις συμβατικές διαφορές που αναφύονται και αφορούν το σκάφος όπως, ελαττωματική επισκευή στο ναυπηγείο, μη καταβολή συμφωνηθέντος ναύλου από τους ναυλωτές, μη καταβολή του υπολοίπου τιμήματος σε περίπτωση πώλησης κλπ.

Η Νομική Προστασία Σκαφών Αναψυχής ισχύει για τις ασφαλιστικές περιπτώσεις που θα επισυμβούν στα χωρικά ύδατα της Ελλάδος, και εφόσον αρμοδιότητα έχουν τα ελληνικά δικαστήρια. Η κάλυψη αφορά τον ασφαλισμένο και επεκτείνεται στα επιβαίνοντα μέλη της οικογενείας του, στα μέλη του πληρώματος και στα δωρεάν μεταφερόμενα άτομα.

Η ARAG πληρώνει για εσάς:

  • τις δικηγορικές αμοιβές
  • τα δικαστικά έξοδα
  • τις αποζημιώσεις των δικαστικών επιμελητών
  • τις αποζημιώσεις κλητευθέντων μαρτύρων και διοριζομένων από το δικαστήριο πραγματογνωμόνων
  • την επιδικασθείσα στον αντίδικο δικαστική δαπάνη

Δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ARAG στην ιστοσελίδα: arag.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]