Η Ancoria Insurance δραστηριοποιείται τώρα και στην Ελλάδα

Η Ancoria Insurance, μετά την επιτυχημένη πορεία της στην Κύπρο και τη Σουηδία, δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα,  υπό το καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, για να προωθήσει το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Ancoria Pension Plan.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε 6 Ιουνίου στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ancoria κ. Τάσος Αναστάση ανάφερε ότι η ανακοίνωση της παρουσίας της Εταιρείας στην ελληνική αγορά αποτελεί μια ξεχωριστή μέρα για την Ancoria Insurance.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της Ancoria Insurance, ο κ. Αναστάση είπε ότι η πορεία της ξεκίνησε το 1987 με την ίδρυση της στην Κύπρο από 2 Σουηδούς επιχειρηματίες, ενώ από το 2007 κύριος μέτοχος της Εταιρείας είναι το Ίδρυμα Υποτροφιών Sievert Larsson, που έχει ως αποστολή του την οικονομική στήριξη άπορων και αριστούχων μαθητών.

Σε αυτές τις τρείς δεκαετίες επιτυχημένης πορείας της, πρόσθεσε, η Ancoria Insurance κατάφερε να εδραιωθεί ως μια ασφαλιστική εταιρεία ζωής που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε προϊόντα και υπηρεσίες που προωθούν τον οικονομικό προγραμματισμό ιδιωτών και επιχειρήσεων, δίνοντας πάντοτε έμφαση στο τρίπτυχο καινοτομία, τεχνολογία και διαφάνεια.

Η φιλοσοφία αυτή, επισήμανε, βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των εργασιών της Ancoria σε ένα διεθνές πελατολόγιο, με κύριο άξονα την Σουηδική αγορά, όπου η Εταιρεία εξυπηρετεί  μέχρι σήμερα τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων πελατών. Δύναμη μας όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε με έμφαση ο κ. Αναστάση, είναι η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία του οργανισμού καθώς και ο υψηλός δείκτης φερεγγυότητας Solvency 2, που ανέρχεται σήμερα στο 255%,  κατατάσσοντας την Ancoria Insurance ανάμεσα στις πιο υγιείς και κεφαλαιακά θωρακισμένες ασφαλιστικές εταιρείες, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ναυαρχίδα των εργασιών της Εταιρείας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, ανάφερε, αποτέλεσε το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Ancoria Pension Plan, που ρυθμίζεται από το αυστηρό Ευρωπαϊκό πλαίσιο του κλάδου 7 των ασφαλιστικών εργασιών. Το Ancoria Pension Plan, πρόσθεσε, είναι ένα σύγχρονο και ευέλικτο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και αντιμετωπίζει με επιτυχία πολλές από τις προκλήσεις του κλάδου των επαγγελματικών συντάξεων στην Κύπρο, ο οποίος πλήγηκε σημαντικά από την οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα το 2013. Όπως είπε ο κ. Αναστάση, το Ancoria Pension Plan κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υιοθετηθεί από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Κύπρο και να καταστεί το μεγαλύτερο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με ηγετικά μερίδια αγοράς.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη την ευρεία αποδοχή που έχει το πρόγραμμα στην Κύπρο, όπως και τις κοινές προκλήσεις  που αντιμετωπίζει και η Ελληνική αγορά στον συνταξιοδοτικό τομέα των επαγγελματικών συντάξεων μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, η Ancoria θεωρεί πως αποτελεί  φυσική εξέλιξη η παρουσία της για να προτείνει στις Ελληνικές επιχειρήσεις μια καινοτόμα λύση νέα γενεάς.

Εκτός από τον κ. Αναστάση, στην εκδήλωση – παρουσίαση μίλησαν επίσης:

  • Ο κ. Δημήτριος Κρεμαλής, Dr. Jur., LL.M. Εταίρος ΚΡΕΜΑΛΗΣ, Δικηγορική Εταιρεία, με θέμα “το συνταξιοδοτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και οι προοπτικές του”.
  • Ο κ. Ιωάννης Τέντες, Tax Partner / RSM Greece και Χάρης Χαιρόπουλος, Δικηγόρος  LLM – Υπεύθυνος Τμήματος Εργατικών και Ασφαλιστικών Συμβούλων / RSM Greece, με θέμα “ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα: Φορολογικά κίνητρα και μισθοδοτική προσέγγιση”.
  • Ο κ. Μηνάς Μέττας, Γενικός Διευθυντής Ancoria και η κα. Ελένη Κωνσταντίνου, Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Προϊόντων Ancoria, με θέμα “Ancoria Pension Plan: Μια νέα πρόταση για το αύριο”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς και άλλοι.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ Αναστάση:

“Είναι, ειλικρινά, με μεγάλη χαρά που σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή που μας κάνετε να είστε μαζί μας.

Η σημερινή εκδήλωση, σε αυτό τον ιστορικό χώρο, σηματοδοτεί την έναρξη παρουσίας του οργανισμού μας στην ελληνική αγορά, υπό το καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, και αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Ancoria Insurance. Μια ιστορία που ξεκίνησε το 1987, με την ίδρυση της εταιρείας στην Κύπρο από δύο σουηδούς επιχειρηματίες, ενώ από το 2007 κύριος μέτοχος της εταιρείας είναι το Ίδρυμα Υποτροφιών Sievert Larsson, που έχει ως αποστολή του την οικονομική στήριξη άπορων και αριστούχων μαθητών. Σε αυτές τις τρεις δεκαετίες επιτυχημένης πορείας της, η Ancoria Insurance κατάφερε να εδραιωθεί ως μια ασφαλιστική εταιρεία ζωής που ειδικεύεται αποκλειστικά σε προϊόντα και υπηρεσίες που προωθούν τον οικονομικό προγραμματισμό ιδιωτών και επιχειρήσεων, με έμφαση στο τρίπτυχο καινοτομία, τεχνολογία και διαφάνεια. Η φιλοσοφία αυτή βοήθησε τα μέγιστα στη σταθερή ανάπτυξη των εργασιών της Ancoria σε ένα διεθνές πελατολόγιο, με κύριο άξονα τη σουηδική αγορά, όπου η εταιρεία εξυπηρετεί, μέχρι σήμερα, τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων πελατών. Δύναμή μας, όλα αυτά τα χρόνια, η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία του οργανισμού καθώς και ο υψηλός δείκτης φερεγγυότητας Solvency 2, που ανέρχεται σήμερα στο 255%, κατατάσσοντας την Ancoria Insurance ανάμεσα στις πιο υγιείς και κεφαλαιακά θωρακισμένες ασφαλιστικές εταιρείες, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια η Ancoria δραστηριοποιείται ενεργά και στην κυπριακή αγορά. Ναυαρχίδα των εργασιών μας αποτελεί το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Ancoria Pension Plan, που ρυθμίζεται από το αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο του Κλάδου 7 των ασφαλιστικών εργασιών. Το Ancoria Pension Plan είναι ένα σύγχρονο και ευέλικτο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και αντιμετωπίζει με επιτυχία πολλές από τις προκλήσεις του κλάδου των επαγγελματικών συντάξεων στην Κύπρο, ο οποίος πλήγηκε σημαντικά από την οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα το 2013. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Ancoria Pension Plan κατάφερε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να υιοθετηθεί από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Κύπρο και να καταστεί το μεγαλύτερο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με ηγετικά μερίδια αγοράς, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη την ευρεία αποδοχή που έχει το πρόγραμμά μας στην Κύπρο, καθώς και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά στον τομέα των επαγγελματικών συντάξεων μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, θεωρώ πως αποτελεί φυσική εξέλιξη η παρουσία μας σήμερα εδώ για να παρουσιάσουμε και στις ελληνικές επιχειρήσεις μια καινοτόμα λύση νέα γενεάς.

Πέρα, όμως, από τα οφέλη που προκύπτουν από τη δική μας πρόταση, η σημερινή εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει και να υπενθυμίσει το εύρος του συνταξιοδοτικού προβλήματος στην Ελλάδα, όπως και το νομικό και φορολογικό καθεστώς που διέπει τον τομέα των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, οδηγώντας, έτσι, σε έναν δημιουργικό προβληματισμό. Για αυτόν τον λόγο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά – για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την παρουσία τους σήμερα μαζί μας – τους καλούς μας συνεργάτες, Δρα Δημήτριο Κρεμαλή, από το ομώνυμο Δικηγορικό Γραφείο, καθώς και τους κ.κ. Ιωάννη Τέντε και Χάρη Χαιρόπουλο, από την εταιρεία ελεγκτών και συμβούλων RSM. Αναμένουμε τις παρουσιάσεις τους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας σήμερα εδώ, καθώς και για την υποστήριξή σας προς την Ancoria σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Είμαι σίγουρος πως θα βρείτε ενδιαφέρουσες τις παρουσιάσεις που θα ακολουθήσουν και ευελπιστώ πως θα έχω – όπως και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας μας που είναι σήμερα εδώ – την ευκαιρία να γνωριστούμε με τον καθένα σας προσωπικά στη συνέχεια της εκδήλωσης.

Σας ευχαριστώ πολύ.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]