Η αφιέρωση του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τον Αλέξη Τσίπρα

 

Με αφορμή τις εξελίξεις όσον αφορά την πορεία της  πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής , το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Αφιερωμένο Εξαιρετικά» ως προς υπενθύμιση της ομιλίας του κ. Τσίπρα στην Εταιρεία στις 16/9/2008 ενάντια στην πώληση.

Διαβάστε την ανακοίνωση

 ” Συνάδελφοι,

Με αφορμή την έναρξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού και το άνοιγμα του Virtual Data Room για την πώληση τουλάχιστον 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, με την παροχή πρόσβασης σε οικονομικά στοιχεία, για τη διαδικασία “due diligence”, σε όσους από τους καταρχήν ενδιαφερομένους συμπεριλήφθηκαν στη short list την οποία συνέταξαν οι σύμβουλοι πώλησης χωρίς διαφανείς διαδικασίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ήθελε να υπενθυμίσει στους συναδέλφους την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Εταιρία μας στις 16/9/2008 ενάντια στην πώληση.

Πουλάνε μια κερδοφόρα επιχείρηση, μια ιστορική εταιρεία την Εθνική Ασφαλιστική. Αντί να ενισχύει το ρόλο του Δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα, εκποιεί την Εθνική Ασφαλιστική αυτή την ιστορική εταιρεία στα πολυεθνικά συμφέροντα. H προσπάθεια, η οποία τώρα παίρνει σάρκα και οστά με την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Ασφαλιστικής θα ανοίξει το πεδίο της κερδοσκοπίας του πολυεθνικού ξένου κεφαλαίου, θα ”ανοίξει τις ορέξεις” σε κάποιους οι οποίοι θα έρθουν εδώ και θα πάρουν έτοιμη δουλειά, θα πάρουν έναν όμιλο ο οποίος μπορεί να είναι κερδοφόρος να βγάζει πολλά κέρδη προκειμένου να βγάζουν αυτοί ακόμα περισσότερα δημιουργώντας ένα καρτέλ στο χώρο της ασφάλισης, επιβαρύνοντας τους καταναλωτές και δημιουργώντας ένα αβέβαιο μέλλον για χιλιάδες εργαζόμενους. Μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου σας για αφελληνισμό της ασφαλιστικής αγοράς. Όταν ιδρύθηκε η Εθνική Ασφαλιστική ένας από τους ιδρυτικούς της στόχους ήταν να μη φεύγει το εθνικό κεφάλαιο, να μη φεύγουν χρήματα από την ελληνική αγορά στο εξωτερικό. Σήμερα αυτός ο ιδρυτικός στόχος καταπατάται. (…) και πρώτα και κύρια οι νέοι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι που βρίσκονται στον κυκλώνα, στο μάτι του κυκλώνα. Φίλες και φίλοι, πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ένα διάστημα έντονης ρευστότητας. Η δυνατότητα να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης και να ανατραπεί αυτή η εγκληματική πολιτική έχει να κάνει κυρίως με τους κοινωνικούς αγώνες και τις κοινωνικές αντιστάσεις. Έχει να κάνει κυρίως με το αν εργαζόμενοι που θίγονται από αυτά τα μέτρα καταλάβουν ότι έχουν τη δύναμη στα χέρια τους και ξεκινήσουν έναν αγώνα διαρκή, έναν αγώνα που θα έχει ορίζοντα, έναν αγώνα που θα στηριχθεί από όλους τους εργαζόμενους και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις προκειμένου να είναι νικηφόρος αγώνας.”

Ο Σύλλογος ζητά από τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί η κυβέρνηση του στους λόγους του αλλά και στην κομματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ. “

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]