Γυναίκα στην Αμερική προσποιούταν την καρκινοπαθή για να λάβει ασφαλιστική αποζημίωση

Μια γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα οδηγήθηκε στη φυλακή για κατάθεση περίπου 300 ψευδών ασφαλιστικών αξιώσεων.

Η Susan Leigh Huebotter, 60 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 44-65 μηνών μετά από κατηγορίες για ασφαλιστική απάτη, σύμφωνα με το Τμήμα Ασφάλισης της Βόρειας Καρολίνας. Έχει επίσης, καταδικαστεί να καταβάλει περισσότερα από 231.000 δολάρια σε αποζημίωση στην Aflac Insurance.

Μεταξύ του 2009 και του 2017, η Huebotter υπέβαλε 287 ασφαλιστικές αξιώσεις από την AFLAC ισχυριζόμενη πως νοσούσε με καρκίνο. Ωστόσο, δεν είχε ποτέ διαγνωστεί ή είχε προβεί σε θεραπεία για τη νόσο.

“Οι ειλικρινείς καταναλωτές πληρώνουν υψηλό τίμημα για τα ποσά που πληρώνονται σε απατεώνες”, δήλωσε ο Επίτροπος Ασφαλείας της Βόρειας Καρολίνας Mike Causey, καθώς η εξαπάτηση των ασφαλιστικών εταιρειών κοστίζει στους Αμερικανούς περίπου 80 δισ. δολάρια κάθε χρόνο. “Η καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης αποτέλεσε κορυφαία προτεραιότητα στο Τμήμα Ασφάλισης από τότε που ορκίστηκα ως Επίτροπος. Η αποζημίωση μιας ψευδούς αξίωσης κοστίζει στους καταναλωτές μεταξύ των 15 και 20 σεντ για κάθε δολάριο που καταβάλλεται στα ασφάλιστρα.»

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]