Γνωρίστε την CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS

O ασφαλιστικός Όμιλος CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS είναι μέλος του γαλλικού πολυεθνικού κολοσσού CNP Assurances, που περιλαμβάνεται ανάμεσα στους δέκα μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της Ευρώπης, με βάση τον κύκλο εργασιών, την κεφαλαιακή επάρκεια και τον δείκτη φερεγγυότητας.

O Όμιλος CNP ASSURANCES έχει 160 χρόνια ιστορία, παρουσία σε τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ασία), με €31.6 δισεκατομμύρια κύκλο εργασιών το 2015 και πάνω από 36 εκατομμύρια ασφαλισμένους. O Όμιλος CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS αποτελεί ηγετική δύναμη και πρωταγωνιστεί στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά. Δίνει στους 160.000 πελάτες του τη σιγουριά και την αξιοπιστία που επιζητούν μέσα από μία παγκόσμια ασφαλιστική δύναμη, που έχει επενδύσει στην Κύπρο και εμπιστεύεται την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου και των θυγατρικών του, CNP CYPRIALIFE και CNP Ασφαλιστική.Οι εταιρείες του ομίλου, CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, εστιάζουν στην ποιοτική εξυπηρέτηση και την αποτελεσματική ανταπόκριση. Προσφέρουν σύγχρονα και ευέλικτα ασφαλιστικά προϊόντα, σχεδιασμένα να προσαρμόζονται σε όλες τις ανάγκες της κυπριακής οικογένειας και επιχείρησης. Ειδικότερα, η CNP CYPRIALIFE αναπτύσσεται στην Κύπρο στους ασφαλιστικούς κλάδους Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας και η CNP Ασφαλιστική αναπτύσσεται στον Γενικό Κλάδο, αναφέρει ο Τάκης Φειδία, πρώτος εκτελεστικός διευθυντής. Στην Ελλάδα ο όμιλος δραστηριοποιείται στους κλάδους Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας με την ασφαλιστική εταιρεία CNP Zωής και στις ασφάλειες Γενικού Κλάδου με το υποκατάστημα της CNP  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Ποια η δυναμική του οργανισμού σας στην Κύπρο σήμερα;  
Τα αποτελέσματα του κύριου μετόχου μας, του γαλλικού πολυεθνικού κολοσσού CNP ASSURANCES, αποτυπώνουν μία βασική πτυχή της ευρύτερης δυναμικής. Για τους πρώτους εννέα μήνες επιβεβαιώνουν την ισχυρή επιχειρηματική του θέση, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 24.3 δισ. ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 3,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και καθαρά κέρδη ύψους 886 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1%.
Στην Κύπρο ο Όμιλος μας σημείωσε το 2016 νέα σταθερά βήματα ανάπτυξης. Τα συνολικά ασφάλιστρά του ανήλθαν στα 144.8 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 137.5 εκατ. ευρώ το 2015, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 5%.

Πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που ο Κύπριος βλέπει σήμερα τις ασφαλιστικές υπηρεσίες μετά και τα γεγονότα του 2013;
Αμέσως μετά τα γεγονότα του 2013 ο Κύπριος αναζητούσε αξιοπιστία, τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας συνδέονταν τότε με την κεφαλαιακή επάρκεια και τη φερεγγυότητα. Σήμερα αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συμπληρώνονται και από εκείνα που σχετίζονται άμεσα με τη σχέση ασφαλισμένου – εταιρείας. Υπό αυτή την έννοια, μια ασφαλιστική εταιρεία για να είναι αξιόπιστη πρέπει να τηρεί εκείνα που περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο ασφάλισης, χωρίς αρνητικές εκπλήξεις για τον πελάτη, να μην έχει «ψιλά γράμματα», να είναι δίπλα στον ασφαλισμένο όταν τη χρειάζεται, με άμεση ανταπόκριση κι εξυπηρέτηση. Σημαντική είναι επίσης η ανάπτυξη και η εξέλιξη του ρόλου του ασφαλιστικού συμβούλου, ο οποίος κατανοεί τις ανάγκες του πελάτη και δίνει τις κατάλληλες λύσεις.
Ποια είναι η θέση σας για τη δημιουργία του ΓεΣΥ στη βάση ενός μονοασφαλιστικού συστήματος;
Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις απόψεις μας στον αρμόδιο υπουργό για μία αποτελεσματική λύση, η οποία να προβλέπει τη δυνατότητα μετεξέλιξης ενός μονοασφαλιστικού συστήματος υγείας σε πολυσφαλιστικό.
Η εταιρεία του Ομίλου μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όποια ζητήματα προκύψουν από πιθανή εφαρμογή του ΓεΣΥ και να προσφέρει τις εμπειρίες της για την ορθολογιστική εφαρμογή του στην Κύπρο. Η ουσία είναι πως η προτίμηση των καταναλωτών στα ασφαλιστικά σχέδια νοσοκομειακής περίθαλψης δείχνει την εμπιστοσύνη τους στην ασφαλιστική βιομηχανία και στα σχέδια που αυτή προσφέρει.

H Φερεγγυότητα II αποτελεί ακόμα μια πρόκληση. Πώς έχει προχωρήσει ο Όμιλός σας σε σχέση με τις αλλαγές που προϋποθέτει;
Η Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία Solvency II καθορίζει τις προϋποθέσεις εκείνες που πρέπει να πληροί μία ασφαλιστική εταιρεία ως προς την κεφαλαιακή της επάρκεια, τη φερεγγυότητα και τις διαδικασίες της εταιρικής της διακυβέρνησης. Οι εταιρείες του ομίλου μας, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CNP CYPRIALIFE, υπερκαλύπτουν τις απαιτητικές πρόνοιες του Solvency II. Αυτό στην πράξη σημαίνει σιγουριά και εμπιστοσύνη για τους πελάτες μας.

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που έρχονται στον τομέα σας;
Δυνατοί είναι εκείνοι που αποζητούν τις προκλήσεις και τις αξιοποιούν για να γίνουν καλύτεροι. Εμείς είμαστε δυνατοί. Πέρα από τον κύριο μας μέτοχο, οι κυπριακές μας εταιρείες και οι άνθρωποί τους αποτελούν μια ομάδα που ξεχωρίζει και μπορεί και κάνει τη διαφορά. Έχουμε αποδείξει τη δύναμη και την ικανότητά μας σε δύσκολους καιρούς. Η επιτυχία αυτή είναι βασισμένη σε τρεις κύριους πυλώνες. Πρώτος πυλώνας είναι οι άνθρωποί της, η συνεχής επένδυση στις γνώσεις και τις ικανότητες του δικτύου πωλήσεων και η τεχνολογική υποστήριξή του. Δεύτερος πυλώνας είναι η διαρκής αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης, η συνολική εμπειρία του πελάτη σε κάθε σημείο επαφής και η εισαγωγή σύγχρονων καναλιών επικοινωνίας και ανταπόκρισης σε αιτήματα. Τρίτος πυλώνας είναι η τεχνολογική αναβάθμιση που στοχεύει στην πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών (digitalisation) για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δικτύου πωλήσεων και των πελατών.
Σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, όπου η ασφάλιση αποτελεί ανάγκη και προστασία στα απρόοπτα, οι εταιρείες του ομίλου έχουν τη δύναμη να βρίσκονται δίπλα στους πελάτες τους την ώρα που τις χρειάζονται.

Στοιχεία Επικοινωνίας 
ΟΜΙΛΟΣ CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGSΔιεύθυνση: Λεωφόρος Ακροπόλεως 17, 2006, Στρόβολος  Ταχυδρομικό κιβώτιο: 20819, 1664, Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: 22111213
Φαξ: 22887460
Ιστοσελίδα: www.cnpcyprus.com

Πηγή: inbusinessnews.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]