Γιάννης Βοτσαρίδης : Το μέλλον βρίσκεται στην Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας(asfalisinet.gr)

Το σημαντικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην Ελλάδα στον τομέα της υγείας, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο κ Γιάννης Βοτσαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστική, σε συνέντευξη που παραχώρησε το asfalisinet.gr.

Ειδικότερα, ο κ Βοτσαρίδης αναφέρεται στις αλλαγές που έχει επιφέρει η Solvency ΙI στις ασφαλίσεις υγείας και την δυνατότητα των ασφαλιστικών εταιριών Γενικών Ασφαλίσεων να παρέχουν ετήσια συμβόλαια υγείας , στο νέο πρωτοποριακό πλήρες Νοσοκομειακό Πρόγραμμα της INTERLIFE, “New ΥΓΕΙΑ Maximum”, ενώ συμβουλεύει τους καταναλωτές να ασφαλιστούν ιδιωτικά για να συμπληρώσουν τη δημόσια κάλυψη της υγείας τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ Βοτσαρίδη :

ΕΡ : Μια από τις βασικές αλλαγές της εφαρμογής του Solvency II είναι η μεταφορά των Aσφαλίσεων Yγείας στο κλάδο Zημιών των ασφαλιστικών εταιριών. Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή και πως επηρεάζει συνολικά την αγορά πάνω σε αυτό το κλάδο των ασφαλίσεων?

ΑΠ: Η εφαρμογή του Solvency II προβλέπει οι Ασφαλιστικές Εταιρίες Ζωής να συνάπτουν Συμβόλαια για προγράμματα Υγείας με ισόβια πρόβλεψη, ενώ οι Εταιρίες Γενικών Ασφαλίσεων να έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν Συμβόλαια ανανεωμένα κατ’ έτος. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά των Προγραμμάτων Υγείας είναι έντονα ανοδική. Παρουσίασε αύξηση 15% το 2015 στα Νοσοκομειακά Προγράμματα, κι αυτό τα λέει όλα.
ΕΡ : Οι Aσφαλίσεις Yγείας παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μια σημαντική ζήτηση και όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική άνοδο της παραγωγής στις Aσφαλίσεις Yγείας. Ποιοι παράγοντες επιδρούν στην αύξηση αυτή και ποιες οι εκτιμήσεις σας για την μελλοντική πορεία του Kλάδου Yγείας ?

ΑΠ: Τα Δημόσια Νοσοκομεία καταγράφουν τους τελευταίους μήνες τεράστια προβλήματα: έλλειψη νοσοκομειακού και ιατρικού προσωπικού, έλλειψη αναλώσιμων (για τα οποία καλούνται να συνεισφέρουν οι ασθενείς), καθυστερήσεις σε σημαντικές επεμβάσεις, θέματα υγιεινής. Είναι αυτονόητο ότι για την Υγεία μας θέλουμε όλοι το καλύτερο δυνατό. Η Υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα. Κατά συνέπεια, όποιος έχει έστω και λίγα διαθέσιμα χρήματα, επιλέγει να επενδύσει σε ιδιωτικά Προγράμματα Υγείας για να συμπληρώσει τα κενά της Κοινωνικής του Ασφάλισης.

ΕΡ Η Interlife έχει αναπτύξει και προωθήσει στην αγορά νέα και καινοτόμα προϊόντα στον τομέα της Ασφάλισης Υγείας. Πείτε μας για τα προϊόντα αυτά και τα πλεονεκτήματά τους?

ΑΠ: Το νέο Πρόγραμμα της INTERLIFE, New ΥΓΕΙΑ Maximum είναι ένα πρωτοποριακό πλήρες Νοσοκομειακό Πρόγραμμα που καλύπτει τα έξοδα Νοσηλείας από Ασθένεια ή Ατύχημα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ασφάλιστρο και ευέλικτες επιλογές. Προσφέρεται από την ηλικία των 3 μηνών έως 64 ετών και περιλαμβάνει επιλογές όπως:
Ατομικής Ασφάλισης
Ασφάλισης όλων των μελών της οικογένειας
Ασφάλιση μόνο των παιδιών της οικογένειας
Υπάρχει, επίσης, δυνατότητα επιλογής του ετήσιου ποσού ασφαλιστικής αποζημίωσης ( 30.000€ ή 60.000€) και επιλογής Α΄ θέσης (μονόκλινο) ή Β΄ θέσης (δίκλινο) με ανάλογη κλιμάκωση ασφαλίστρων και με προϋπόθεση – για τους ασφαλιζόμενους άνω των 45 ετών – διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων, τα έξοδα των οποίων βαρύνουν την εταιρία.
Το Πρόγραμμα καλύπτει όλες τις νοσοκομειακές δαπάνες του Ασφαλισμένου σε ποσοστό 90% έως το όριο της αποζημίωσης και με εκπιπτόμενο ποσό τα 300€. Σε περίπτωση συμμετοχής του Ασφαλιστικού Φορέα του Ασφαλισμένου υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των δαπανών του έως και 100%. Επίσης καλύπτεται η υγειονομική μεταφορά (ασθενοφόρο, ιπτάμενα μέσα).
Το New ΥΓΕΙΑ Maximum απευθύνεται στους μόνιμους κατοίκους Ελλάδος και, κατ εξαίρεση, στους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ευρώπη – με επασφάλιστρο. Μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα Προγράμματα Προσωπικών Ατυχημάτων και Υγείας, εκτός των Νοσοκομειακών Προγραμμάτων.

ΕΡ Με την πολύχρονη διαδρομή σας και την πολύτιμη πείρα σας στην ιδιωτική ασφάλιση, τι θα συμβουλεύατε τους καταναλωτές σε ζητήματα Ασφάλισης Υγείας, ειδικά σήμερα που έχουμε υποβαθμισμένες παροχές δημόσιας υγείας και υψηλό κόστος στις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία ?

ΑΠ:Θα συμβούλευα τους καταναλωτές να ασφαλιστούν ιδιωτικά για να συμπληρώσουν τη δημόσια κάλυψή τους και, βέβαια, όσους από τους ανασφάλιστους έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν το ίδιο. Τα τιμολόγια είναι προσιτά, από 30€ – 50€/μήνα και για μικρές ηλικίες ξεκινούν από 15€/μήνα, με ένα ευρύ φάσμα καλύψεων. Πιστεύω ότι το μέλλον βρίσκεται στην Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας.

ΕΡ : Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε και ορισμένα πράγματα για την πορεία και τους στόχους της Interlife πάνω σε όλους τους τομείς ασφάλισης που δραστηριοποιείται ?

ΑΠ: Η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. καταγράφει μια συνεχώς ανοδική πορεία 25 ετών. Η περυσινή χρήση μας έκλεισε για μια ακόμη φορά με κερδοφορία (7,5 εκατ. €) και αύξηση Εσόδων κατά 12,8%, σε μια περίοδο απωλειών της τάξεως του -8% (στο σύνολο του Κλάδου Γενικών Ασφαλίσεων). Η εταιρία αύξησε αντίστοιχα τις Επενδύσεις (+11,42%) και τα Αποθέματά της (+10,35%), το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων της (1,46) και το Δείκτη Φερεγγυότητάς της (500%), ενώ αύξησε το Προσωπικό της κατά 16%.

Στις επιδιώξεις μας περιλαμβάνεται η προσεκτική διαχείριση, η διατήρηση κατά την τρέχουσα χρονιά της Κερδοφορίας μας και η αύξηση του κύκλου Εργασιών μας, με έναν μελλοντικό στόχο, να διπλασιάσουμε μέχρι το 2020 το υφιστάμενο μερίδιο αγοράς μας.

Πηγή: www.asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]