Generali Love Meals: Μια πρωτοβουλία αγάπης και στήριξης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Κάλεσμα για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών που βρίσκονται υπό την αιγίδα  των oοργανισμών «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος» στην Αθήνα και «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. στέλνει η εθελοντική ομάδα εργαζομένων Lion Hearts της Generali. H πρωτοβουλία διοργανώνεται σε συνεργασία με το HIGGS, μία ΜΚΟ που λειτουργεί ως hub συνάντησης, συνέργειας και υποστήριξης άλλων φορέων.

Το Σάββατο 19.12.2020, 63 εργαζόμενοι της εθελοντικής ομάδας Lion Hearts της Generali, συντονίστηκαν ψηφιακά και μαγείρεψαν παρέα για καλό σκοπό. Επίτιμος καλεσμένος ήταν ο εξαιρετικός Σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς, ο οποίος καθοδήγησε τους εθελοντές βήμα- βήμα στην εκτέλεση των συνταγών. Οι συμμετέχοντες έβαλαν όλη τους την τέχνη αλλά και την αγάπη για την ετοιμασία των πιάτων. Η συμμετοχή τους μεταφράστηκε σε χρηματική δωρεά από την Generali, αντίστοιχη σε πάνω από 1240 μερίδες φαγητού.

Η προσφορά αγάπης συνεχίστηκε με τη διοργάνωση ενέργειας crowdfunding, με ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο ευρύτερο κοινό, με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για την περαιτέρω ενίσχυση των δύο οργανισμών. Έτσι, όποιος επιθυμεί έχει τη δυνατότητα, μέσω της ειδική πλατφόρμας GIVE&FUND να κάνει τη δική του δωρεά. Mε τη λήξη του εράνου η Generali δεσμεύεται να διπλασιάσει το ποσό της δωρεάς. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οικογενειών που αντιμετωπίζουν ποικίλες προκλήσεις καθώς και για την αγορά εξοπλισμού για αίθουσα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Όπως τονίζει η Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της Generali Hellas κα Μαρία Λαμπροπούλου: «Η στήριξη παιδιών και οικογενειών αποτελεί έναν από τους πυλώνες του παγκόσμιου προγράμματος Human Safety Net του Ομίλου Generali. Τοπικά στηρίζουμε πάνω από 15 ΜΚΟ με την ενεργό συμμετοχή και των εργαζομένων μας. Το 2020 υπολογίζουμε ότι επωφελήθηκαν μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης οργανισμοί που στηρίζουν πάνω από 3.000 παιδιά. Με αφορμή τις εορταστικές μέρες, διοργανώσαμε μία πρωτοβουλία που όχι μόνο έφερε πιο κοντά τους ανθρώπους μας, αλλά αποτέλεσε και την αφορμή για να προσφέρουμε σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Σύνθημά μας είναι “η κοινότητα για την κοινότητα” και σε αυτήν την αλυσίδα προσφοράς καλούμε όλους να συμμετάσχουν όπως μπορούν, ώστε να παρέχουμε σε όσους το έχουν ανάγκη, ένα αισιόδοξο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά».

Η πλατφόρμα δωρεάς της Generali θα είναι ενεργή έως τις 04.01.2021 εδώ:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/empowered-by-generali

Λίγα λόγια για το έργο των οργανισμών:

Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος, Αθήνα

Το «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος» είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με έδρα το κέντρο της Αθήνας, που ιδρύθηκε το 2009. Με κύριο στόχο την ευημερία του κάθε παιδιού, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όλη την οικογένεια. Κατά μέσο όρο στηρίζει 320 οικογένειες το χρόνο, είτε μακροπρόθεσμα είτε εκτάκτως.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Μαρκέλλα Μαχαίρα, 210 8838512, info@paidi-kosmos.gr, https://paidi-kosmos.gr/ 

Ελληνικό Παιδικό Χωριό, Θεσσαλονίκη

Σκοπός του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» είναι η σταθερή και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, στέγης, μόρφωσης και ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών βάσει των αρχών της σύγχρονης παιδαγωγικής, ψυχολογίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Αυτή τη στιγμή το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» έχει τη χαρά και την ευθύνη της φιλοξενίας 38 παιδιών και τη στήριξη 15 παιδιών που μένουν σε ημιαυτόνομη διαβίωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Γραμματεία Διοίκησης, 2310 233033,

ellinikopaidikoxorio@gmail.com, http://www.paidikoxorio.gr/ 

HIGGS

Το HIGGS |Higher Incubator Giving Growth & Sustainability| αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων |ΜΚΟ| που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του.

https://higgs3.org/

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]