Γ.Βοτσαρίδης: «Το υπεύθυνο επιχειρείν καθορίζει την πορεία της εταιρείας» (sofokleousin.gr)

Την διατήρηση της οικονομικής ευρωστίας, την διασφάλιση της κεφαλαιακής επάρκειας σε συνδυασμό με την συνέχιση ανόδου του Δείκτη Φερεγγυότητας , την αύξηση του κύκλου εργασιών της καθώς και την διατήρηση και επαύξηση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών και των συνεργατών της,θέτει βασικές προτεραιότητες η Interlife Ασφαλιστική.

Συνέντευξη τύπου Interlife: Διαβάστε ΕΔΩ

Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife Γιάννης Βοτσαρίδης «το υπεύθυνο επιχειρείν αποτελεί ίσως την σημαντικότερη παράμετρο που καθορίζει την πορεία της εταιρείας». Στόχος και επιδίωξη της εταιρείας είναι να «Προσφέρει αλλιώς» στους πελάτες που την εμπιστεύονται, στους συνεργάτες της, στους ανθρώπους της, στους μετόχους και στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα με στόχο τη δημιουργία και την απόδοση αξίας σε όλους τους μετόχους και τους κοινωνικούς εταίρους της

Μετέτρεψε την κρίση σε μοχλό ανάπτυξης.

H Interlife επέτυχε μεγάλη αύξηση κατά 29,45%στην παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων το α’ εξάμηνο του 2015 έναντι του αντίστοιχου 2014 παρά την μείωση που υπέστη ο κλάδος κατά 9,1% στην αντίστοιχη περίοδο. Αντίστοιχα τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 17,92%. Οι καθαρές αποζημιώσεις συμπεριλαμβανομένης και της μεταβολής ασφαλιστικών προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 81,71%, ενώ, παρά την αύξηση του προσωπικού τα λειτουργικά και λοιπά έξοδα μειώθηκαν κατά 12%.

Το 2015, στο κλάδο αυτοκινήτου ειδικά, σε μια περίοδο κατά την οποία η παραγωγή καταγράφει απώλειες -14,4% και στο σύνολο του κλάδου Ασφαλίσεων κατά Ζημιών κατά -8%,  η INTERLIFE κατάφερε να αυξήσει τόσο τον στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων όσο και τα αντίστοιχα έσοδα κατά 12,81%. Τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα κυμάνθηκαν σε 50,75 εκατ. ευρώ το 2015 έναντι 44,99 εκατ. ευρώ το 2014.

Επενδύσεις

Στο τομέα των επενδύσεων η εταιρεία εφήρμοσε μια πολύ προσεκτική πολιτική επενδύοντας σε πολλών ειδών σύγχρονα αλλά και παραδοσιακά επενδυτικά προϊόντα καθώς και ακίνητα με υψηλούς συντελεστές απόδοσης.

Το 2015, η INTERLIFE αύξησε τις Επενδύσεις της κατά 11,42% σε σχέση με το 2014, με το συνολικό Χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και διαθεσίμων να ανέρχεται στα 132 εκατ. ευρώ έναντι 118 εκατ. ευρώ

Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν τα αποθέματα κατά 10,35% (90,43 εκατ. έναντι 81,95 εκατ. το 2014) με το δείκτη κάλυψης αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,46 έναντι 1,34 το 2014. Ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρίας (Solvency I) παρέμεινε στα υψηλά επίπεδα του 500%.

Υπενθυμίζεται ότι  Δείκτης Φερεγγυότητας παρέμεινε στου 5 αμετάβλητους σε σχέση με την 31/12/2014 και ένας από τους υψηλότερους δείκτες της ασφαλιστικής αγοράς.

Απορρόφηση του φόρου χωρίς να επηρεαστεί η κερδοφορία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η INTERLIFE απορρόφησε την περσινή χρονιά την αύξηση του φόρου επί των ασφαλιστηρίων συμβολαίων (5%-15%), χωρίς να επιβαρύνει ούτε κατ’ ελάχιστο τα τιμολόγιά της και χωρίς να επηρεάσει την κερδοφορία της.

Συμπεριλαμβανομένου της απορρόφησης των φόρων, σημεία υπεροχής της είναι:

Η εξυπηρέτηση των πελατών σε όλη την Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων που απαρτίζεται από έμπειρους και καταρτισμένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Η καινοτομία με προγράμματα σε όλους τους κλάδους ασφάλισης και ταχύτατη έκδοση συμβολαίων με άριστη παροχή υπηρεσιών στο χαμηλότερο συγκριτικά κόστος. Η αμεσότητα στις αποζημιώσεις σε χρόνο ρεκόρ με απλές διαδικασίες και αναλυτική μελέτη κάθε περίπτωσης ξεχωριστά. Φερεγγυότητα στις συνεργασίες με τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους διεθνώς, υπερεπάρκεια αποθεματικών κεφαλαίων υψηλή ρευστότητα, ετοιμότητα στις απαιτήσεις του Solvency II.

Τούτων λεχθέντων, η Interlife, παρακολουθώντας τις εξελίξεις θέτει ως βασικούς στόχους:

Την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου μεσιτών, πρακτόρων και ασφαλιστικών συμβούλων, την ενδυνάμωση της θέση της στην ελληνική επικράτεια, και την διανομή υψηλού μερίσματος προς τους μετόχους ενισχύοντας παράλληλα και τα ίδια κεφάλαια.

Έλενα Ερμείδου

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]