Γ. Χατζηθεοδοσίου: Διαρκής η “αφαίμαξη” των εισοδημάτων – βίντεο

Για τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και τις συνέπειες της αφαίμαξης εισοδημάτων μέσω φορολογικού και ασφαλιστικού μίλησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην εκπομπή ««Επί του Πιεστηρίου» με τους Μάκη Κουρή και Σπύρο Γκουτζάνη στον τηλεοπτικό σταθμό kontra channel, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι πρόκειται για ένα αντιαναπτυξιακό μέτρο, που μόνο στο άκουσμά του περίπου 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κλείσει βιβλία.
“Προς το παρόν μόνο το ακούμε. Δηλαδή έχουμε μια άποψη για το ασφαλιστικό αλλά δεν το έχουμε πληρώσει. Μόνο με την άποψη, σήμερα έχουν κλείσει τα βιβλία τους περίπου 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες… Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει όταν αυτό εφαρμοστεί; Όταν ο άλλος καταλάβει ότι θα πληρώσει το 27% των εσόδων του στο ασφαλιστικό; Είναι ένα μέτρο το οποίο είναι αντιαναπτυξιακό, δεν βοηθάει πουθενά”.
Δεδομένων των παραπάνω, ο πρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε ότι “το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερα έσοδα για το ασφαλιστικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα θέλουμε ένα νέο νόμο Κατρούγκαλου για να ξαναβρεθούν τα λεφτά”.
Ανάλογες συνέπειες θα έχει, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και το φορολογικό, επισημαίνοντας ότι αυτού του είδους η αφαίμαξη “σημαίνει κλείνουμε κι άλλες επιχειρήσεις, άρα λιγότερα έσοδα για το κράτος”.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: eea.gr

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]