Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας ζητά το πάγωμα των οφειλών προς τη ΔΕΗ των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω πανδημίας

Με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας ζητά το “πάγωμα” των οφειλών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί απο τον covid 19 προς την Δ.Ε.Η..

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει πως “Η μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι σε υπέρτατο βαθμό, με αποτέλεσμα, ως γνωστόν, να αδυνατούν να τακτοποιήσουν οι επιχειρήσεις τις απαραίτητες υποχρεώσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό, εχουν ληφθεί μέτρα από την κυβέρνηση, για ρύθμιση των υποχρεώσεων τους αλλά και για κατα το δυνατόν τόνωση της βιωσιμότητας με διάφορες παρεμβάσεις.

Η ΔΕΗ αντίστοιχα και σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα πρέπει να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις που ισχύουν, στα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των έκτακτων συνθηκών. Στο πλαίσιο αυτό, εισηγούμαστε, μέχρι να τελειώσουν οριστικά τα lock down, να παγώσετε τις οφειλές στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σύμφωνα με τους ισχύοντες ΚΑΔ. Και όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, να ρυθμιστούν οι οφειλές αυτές για 36 ή 48 μήνες, ώστε να δοθεί ο χρόνος να επανακάμψουν – κατά το δυνατόν – οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται σε απόλυτο βαθμό.”

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]