Deloitte: Πραγματικότητα οι Προηγμένες Τεχνολογίες το 2020

Στην 19η ετήσια έκθεσή της Deloitte TMT Predictions 2020 για τις βασικές νέες τάσεις στην Τεχνολογία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις Τηλεπικοινωνίες, παρουσιάζονται ευρήματα σύμφωνα με τα οποία οι προηγμένες τεχνολογίες θα ενσωματωθούν στις επιχειρήσεις και θα αξιοποιηθούν από τους καταναλωτές το 2020.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, οι μεμονωμένες τεχνολογίες γίνονται όλο και πιο αλληλένδετες και αλληλεξαρτώμενες, αυξάνοντας έτσι τον αντίκτυπό και την αξία τους. Τo μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων για τη βιομηχανία TMT αναμένεται να προέλθει από smartphones, υπολογιστές, τηλεοράσεις, επιχειρηματικά κέντρα δεδομένων και το ανάλογο λογισμικό, καθώς και από την τεχνολογία Internet of Things.

Ο κος Νίκος Χριστοδούλου, Consulting Leading Partner και Technology Leader της Deloitte Ελλάδος, επισημαίνει: «Η ετήσια έρευνα της Deloitte για τον κλάδο της τεχνολογίας, των επικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης καταδεικνύει την ταχύτητα με την οποία ενσωματώνονται στην ζωή μας οι προηγμένες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το 5G και οι υπηρεσίες με εξατομικευμένο περιεχόμενο οδηγούν τις επενδύσεις στον κλάδο. Αντίστοιχες είναι οι τάσεις που αναμένεται να δούμε και στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα».

Αιχμή του δόρατος η Τεχνητή Νοημοσύνη

Μια νέα γενιά edge chips Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), θα μειώσει τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο στα smartphones, φέρνοντας τη Τεχνητή Νοημοσύνη στη συσκευή. Η Deloitte προβλέπει ότι το 2020 θα πωληθούν πάνω από 750 εκατομμύρια προηγμένα edge chips AI, τα οποία θα εκτελούν ή θα επιταχύνουν τις εργασίες μηχανοκίνητης εκμάθησης στη συσκευή και όχι σε ένα απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων. Παράλληλα η αγορά edge chips Τεχνητής Νοημοσύνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τη συνολική αγορά chips.

5G: Η αγορά άνοιξε

Περισσότερες από 100 εταιρείες παγκοσμίως θα αρχίσουν ενσωματώνουν δοκιμαστικά την τεχνολογία 5G μέχρι το τέλος του 2020, επενδύοντας μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Πολλές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο θεωρούν ότι το 5G αποτελεί την ιδανική επιλογή, ειδικά για βιομηχανικά περιβάλλοντα, όπως εργοστάσια παραγωγής, κέντρα logistics και λιμάνια.

Σύμφωνα με τον κ. Craig Wigginton, Partner, Deloitte & Touche LLP και Global Telecommunications Leader: «Η εμφάνιση του 5G θα προσφέρει πρωτοφανείς ευκαιρίες ανάπτυξης και αύξησης των επιπέδων παραγωγικότητας στις εταιρείες. Σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες οικοσυστημάτων, όπως το IoT, το 5G θα οδηγήσει στην επίτευξη ενός μέλλοντος ολικής συνδεσιμότητας και παράλληλα, θα εξελίξει τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο».

Γνωριμία με τη νέα γενιά συναδέλφων: Τα ρομπότ

Από τα σχεδόν ένα εκατομμύριο ρομπότ, που προβλέπει η Deloitte να πουληθούν για επιχειρησιακή χρήση το 2020, περισσότερα από τα μισά θα προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες με τα προσδοκώμενα έσοδα τους να αγγίζουν τα $ 16 δισ., ξεπερνώντας σε ποσοστό 30%, τα αντίστοιχα του 2019.

Εξατομικευμένες διαφημίσεις

Η Deloitte προβλέπει ότι τα παγκόσμια έσοδα από τις υπηρεσίες βίντεο που υποστηρίζονται από διαφημίσεις θα φθάσουν τα $32 δισ. το 2020. Η Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, είναι κυρίαρχη με έσοδα ύψους $15,5 δισ. για το 2020, σχεδόν το ήμισυ του παγκοσμίου συνόλου.  Στην Κίνα, την Ινδία και σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, τα βίντεο που υποστηρίζονται από διαφήμιση είναι το κυρίαρχο μοντέλο παροχής streaming video στους καταναλωτές. Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, προτιμάται το μοντέλο συνδρομής χωρίς διαφημίσεις.

Τη σημασία της φετινής έκθεσης της Deloitte τονίζει ο κ. Mark Casey, Partner, Deloitte Ολλανδίας και Global Leader, Telecom, Media & Entertainment: «Η φετινή έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά θεμάτων που έχουν θεμελιώδη και θετική επίδραση στο μέλλον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους προσπαθούν να πλησιάσουν και να κερδίσουν τους καταναλωτές έχοντας ως γνώμονα το περιεχόμενο που προσφέρουν, οι προαναφερθείσες τεχνολογίες παρέχουν συναρπαστικές νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και συνεργασίας για τις επιχειρήσεις».

Η επίγεια τηλεόραση παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή

Η επίγεια τηλεόραση (Antenna TV) θα αναπτυχθεί το 2020 με τουλάχιστον 1,6 δισεκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύουν 450 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η επίγεια τηλεόραση θα ενισχύσει τη συνεχομένη ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας τηλεόρασης, η οποία σημειώνει διαρκή μείωση προβολών, ενώ σε ορισμένες αγορές οι τηλεθεατές σταματάνε τη συνδρομητική τηλεόραση.

Περισσότερα ευρήματα από την έκθεση της Deloitte 2020 TMT predictions

  • Μέχρι το τέλος του 2020, θα υπάρχουν περισσότεροι από 700 δορυφόροι χαμηλής τροχιάς (Low-Eearth Orbit) που θα προσφέρουν παγκόσμιο Ευρυζωνικό Διαδίκτυο από 200 το 2019. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενδέχεται να προστεθούν περισσότεροι από 16.000 μεμονωμένοι δορυφόροι τα επόμενα χρόνια.
  • Το 2020 η παγκόσμια αγορά των audiobooks θα αυξηθεί κατά 25% αγγίζοντας τα $ 5 δισ., ενώ η παγκόσμια αγορά του podcasting θα αυξηθεί κατά 30% φτάνοντας το $ 1,1 δις, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά το $1δις.
  • Η αγορά των smartphones (υλικό, περιεχόμενο, υπηρεσίες) θα φτάσει τα $ 459 δισ. το 2020 σημειώνοντας προβλεπόμενη αύξηση από 5% έως 10% ετησίως μέχρι το 2023. Αυτό σημαίνει ότι το 2023, η αγορά των smartphones υπολογίζεται να δημιουργεί έσοδα πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως.
  • Η παγκόσμια αγορά του Content Delivery Network (CDN) θα φτάσει τα $ 14 δισ. το 2020, μια αύξηση 25% από τα εκτιμώμενα $11δις το 2019. Η αγορά θα διπλασιαστεί στα $ 30 δισ. στις ΗΠΑ έως το 2025, με ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 16%.

Ολόκληρη η έρευνα της Deloitte είναι διαθέσιμη εδώ: https://www2.deloitte.com/global/en/insights/industry/technology/technology-media-and-telecom-predictions.html

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]