Αιτωλοακαρνανία: Μαύροι κωδικοί στο… τετράγωνο (underwriter.gr)

Χορό φαίνεται ότι έχουν στήσει οι “μαύροι κωδικοί” στην Αιτωλοακαρνανία – και όχι μόνο φυσικά, αλλά παντού στην επαρχία. Επιπλέον στα χωριά, 1 στα 2 αυτοκίνητα ενδέχεται και να είναι ανασφάλιστο. Ο ανταγωνισμός από εταιρείες “χαμηλού ασφαλίστρου και αμφιβόλου ποιότητας” και εδώ καλά κρατεί αλλά, στα “καλά νεά της περιοχής καταγράφεται σημαντική άνοδος πωλήσεων στην υγεία, και αυξημένη  κινητικότητα στα προγράμματα αστικής ευθύνης και πυρός.

Μεγάλος αριθμός ανασφάλιστων οχημάτων, επίσης μεγάλος αριθμός   «μαύρων κωδικών»,  ακόμη και «μαύρων στο τετράγωνο», και χαλαρή ασφαλιστική συνείδηση του τοπικού πληθυσμού συνθέτουν ένα κάθε άλλο παρά εύκολο περιβάλλον δραστηριοποίησης για τον σύγχρονο επαγγελματία του ασφαλιστικού κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τα ίδια τα στελέχη της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς.

Τα μειωμένα αγροτικά εισοδήματα της κατεξοχήν στο παρελθόν αγροτικής περιοχής, με την παλιά «βιομηχανία» της γεωργικής παραγωγής της περιοχής, ήτοι τον καπνό, να βρίσκεται πια σε παρακμή από το 2005 και εξής, και η γενικότερη μείωση των εισοδημάτων επίσης δεν ευνούν τις πωλήσεις ασφαλιστικών υπηρεσιών.
Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει από την Εθνική Ασφαλιστική ο κ. Νικόλαος Παπαδογιώργος, διευθυντής ομάδος του γραφείου πωλήσεων Τάκη Αρμπουνιώτη στο Αγρίνιο, στα προγράμματα Υγείας και Σύνταξης υπάρχεισημαντική άνοδος πωλήσεων από τα agencies, σε αντίθεση με πράκτορες συνομιλητές μας που κάνουν λόγο για ασθενή κινητικότητα. Ο κ. Παπαδογιώργος, εκτιμά, μάλιστα, ότι το μέλλον στον τομέα Υγείας θα είναι τα ετησίως ανανεούμενα νοσοκομειακά προγράμματα, λόγω της ευελιξίας-προσαρμοστικότητάς τους στις ανάγκες κάθε πελάτη ξεχωριστά και ότι αυτά έχουν «τη δυναμική να ξεκλειδώσουν την αγορά και να τη δουλέψουμε».

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τα κοντινότερα ιδιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται στην Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Αισθητή αύξηση ενδιαφέροντος για προγράμματα αστικής ευθύνης διαπιστώνει από την πλευρά του ο συντονιστής Αγρινίου-Μεσολογγίου και Λευκάδας της Interamerican, κ.Χρήστος Μαχαιρίδης, προερχόμενο από κλάδους γιατρών, φαρμακοποιών και δικηγόρων, καθώς και ένα σχετικό ενδιαφέρον για τον κλάδο πυρός, ενώ η υπεύθυνη του υποκαταστήματος της «Δέσμευση Insurance Brokers, Μπαλατσούρας Θ & ΣΙΑ Ε.Ε.» κα.Σταμάτα Τσέλιου αναφέρεικαλή πορεία για κλάδους αυτοκινήτου, στέγης και αστικής ευθύνης και διαπιστώνει καιμικρή μεν, αλλά αισθητή βελτίωση της διάθεσης των κατοίκων της περιοχής για ασφάλιση.

 

Όπως και η διευθύντρια υποκαταστήματος της Ιντερσαλόνικα στο Αγρίνιο, κα. Χριστίνα Αλεξίου, ο κ.Μαχαιρίδης επισημαίνει την σημαντικά μεγαλύτερη έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης στην περιοχή σε σύγκριση με τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και καλεί «τις ασφαλιστικές εταιρείες, δηλαδή την Αθήνα  “να δείξει λίγη προσοχή στην περιφέρεια”, με διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης-κατάρτισης λ.χ. για τους κλάδους Υγείας και Ζωής. «Αν τώρα δεν χρειάζεται ασφάλεια ζωής πότε χρειάζεται; Παλαιότερα μπορούσε κανείς να πάρει ένα δάνειο, σήμερα όμως;», τονίζει σχετικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος  η κα.Αλεξίου εκτιμά ότι ειδικά σε τοπικό επίπεδο στην Αιτωλοακαρνανία «υπάρχει ανταγωνισμος χωρίς να υπάρχει ευγενής άμιλλα, είναι πολύ τοπικό το πρόβλημα, θα μπορoύσαν να το δουν κάπως διαφορετικά και να είναι όλοι πολύ καλύτερα, υπάρχει πίτα για όλους». Κατά την ίδια εξάλλου το μεγάλο – όπως μας επεσήμανε ούτως ή άλλως η πλειοψηφία των συνομιλητών μας – πρόβλημα των μαύρων κωδικών, προσλαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις με«μαύρους μαύρων κωδικούς» ή αλλιώς «μαύρους κωδικούς στο τετράγωνο», δηλαδή«μαύρους» ασφαλιστές, που από κάτω έχουν δική τους ομάδα «κατάμαυρη».

Παράλληλα, μας επισημαίνει  ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων, ειδικά στα χωριά της περιοχής, αγγίζει πλέον ενίοτε ακόμη και το 50%.

Σύμφωνα, δε, με τον υπεύθυνο του καταστήματος της Αγροτικής Ασφαλιστικής στο Αγρίνιο, κ.Θεοφάνη Στρατομήτο,υπάρχει αδυσώπητος ανταγωνισμός απόεταιρείες χαμηλού ασφαλίστρου και αμφιβόλου ποιότητας, είτε με συνεργάτες τους εντός συνόρων, είτε από τη Βουλγαρία, αφετέρου οι Τράπεζες έχουν πάρει μεγάλο μέρος της παραγωγής και στην Αιτωλοακαρνανία και επισημαίνει-συστήνει: «Οι εποπτικές αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, όπως επίσης και οι Τράπεζες δεν μπορούν να γίνουν ασφαλιστές, να κάνουν και αυτές τη δουλειά τους. Έκαστος στο είδος του».

Πηγή : www.underwriter.gr 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]