Αίτημα του OTE στην ΤτΕ για τραπεζική άδεια.

Ραγδαίες φαίνετια να είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Τραπεζική αγορά μετά το αίτημα του ΟΤΕ προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος για να λάβει τραπεζική άδεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ που ανάρτησε το mononews.gr.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που υπογράφει η ΄Έφη Καραγεώργου, εαν η ΤτΕ ικανοποιήσει το αίτημα τότε ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην δημιουργία της Cosmotebank (η ΟΤΕΒΑΝΚ) μια τράπεζα καθαρά ψηφιακή. H COSMOTE έχει εκδώσει έως τώρα την Cosmote Pre paid card σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Πρωτος στόχος του νέου εγχειρήματος θα είναι η εκκαθάριση της Prepaid card να περνάει μέσα από την Cosmotebank.

Πηγές που μίλησαν στο mononews.gr αναφέρουν ότι η μητρική εταιρία του ΟΤΕ, η Deutsche Τelecom έχει δημιουργήσει ψηφιακή τράπεζα στην Πολωνία με σημαντικά αποτελέσματα. Η Ελλαδα θα είναι η δεύτερη χώρα  στην Ευρὠπη που η γερμανική πολυεθνική θα τολμήσει το εγχείρημα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρόκειται για μια Τράπεζα η όποια θα δίνει δάνεια. Ίσως μελλοντικά να δέχεται και καταθέσεις περιορισμένου ύψους. Παντως η νέα τράπεζα αναμένεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον μεγάλο αριθμό καταστημάτων της Cosmote.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]