Ergo, Exin και Fairfax, οι τρεις νέοι παίκτες που αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά

Η ολοκλήρωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής κλείνει το κεφάλαιο με τις θυγατρικές ασφαλιστικές των τραπεζών.

Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αυτό των ξένων επενδυτών και ασφαλιστικών ομίλων που βλέπουν μέλλον στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.
Αρχικά η ΑΤΕ Ασφαλιστική , στην συνέχεια η Eurolife και τώρα η Εθνική Ασφαλιστική, από τις μητρικές τράπεζες πέρασαν στα χέρια ξένων ασφαλιστικών ομίλων και επενδυτών.

Μαζί με τους άλλους πολυεθνικούς ομίλους, που ήδη διαθέτουν θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα, όπως η ΑΧΑ, η Αllianz, η NN Hellas , η Metlife , η Interamerican (Achmea ) ,η Groupama , η Generali φιλοδοξούν να αποτελέσουν τα «βαριά χαρτιά» της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην μεταμνημονιακή Ελλάδα.
Οι νέοι επενδυτές, στις τρεις πρώην θυγατρικές ασφαλιστικές των ελληνικών τραπεζών, έχουν ήδη εκδηλώσει τις προθέσεις τους να διεκδικήσουν πρωτιές στα μερίδια της αγοράς και να διευρύνουν την γκάμα των ασφαλιστικών τους εργασιών.

Αυτό σημαίνει πιο σκληρός ανταγωνισμός, καθώς και οι τρεις πρώην τραπεζικές θυγατρικές ασφαλιστικές δραστηριοποιούνται και στους δυο κλάδους ασφαλίσεων( Γενικών και Ζωής) .
Έτσι, η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική για τον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς διαμορφώνεται ένας σκληρός πυρήνας εταιριών, που είναι ικανές για όλα , σε μία αγορά που θεωρείται αναδυόμενη, κύρια στον τομέα της υγείας και των συντάξεων.

Πηγή: asfalisinet.gr 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]