Ερχονται αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά (imerisia.gr)

Oι επιδράσεις της συνεχώς εξελισσόμενης τεχνολογίας στα θέμα των αυτοκινήτων και της υγείας, καθώς και η αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης στην κάλυψη των φυσικών καταστροφών, ήταν τα δύο βασικά θέμα που εξετάστηκαν στο 18ο συνέδριο ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών που διεξήχθη στην Ύδρα. O πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στις τεράστιες αλλαγές που διαδραματίζονται στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά. Στο πάνελ της τεχνολογίας, το στέλεχος της Munich Re, Joachim Michaely αναφέρθηκε στις εξελίξεις που δρομολογούνται στα αυτοκίνητα όπως, για παράδειγμα, η τηλεματική, η αυτοματοποίηση λειτουργιών και οι οποίες θα οδηγήσουν μεν σε λιγότερα ατυχήματα, αλλά θα επιβαρύνουν το κόστος κατασκευής και επισκευών.

Στον κλάδο υγείας, η τεχνολογία βελτιώνει την υγεία και τις θεραπείες αλλά οι νέες τεχνολογίες θα αυξήσουν αρχικά το κόστος των επιπλέων ασφαλιστικών καλύψεων όπως ανάφερε ο CEO της MedNet International, Gerry Raftopoulos, ενώ ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής, Ηρακλής Δασκαλόπουλος τόνισε ότι η ραγδαία αύξηση της ιατρικής τεχνολογίας θα οδηγήσει σε αύξηση του προσδόκιμου ζωής και θα αναγκάσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να αναπροσαρμόσουν τα συμβόλαια υγείας και τις τιμολογήσεις αυτών.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα εξετάστηκε η αναγκαιότητα των καλύψεων κατά φυσικών καταστροφών μαζί με το κράτος. Η Ελλάδα σήμερα, ανέφερε ο εισηγητής Νότης Βαγιακάκος (HDI) είναι από τα πλέον ανασφάλιστα κράτη έναντι φυσικών καταστροφών και κάθε φυσική καταστροφή επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο που δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί. Ο καθηγητής Butch Bacani (επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών) στάθηκε στην μακροοικονομική προσέγγιση, ενώ ο Pavel-Huerta-Uribe, (Swiss Re) αναφέρθηκε σε πρόσφατα παραδείγματα (όπως οι σεισμοί στην Ιταλία) που έδειξαν πόσο ευάλωτα είναι τα ανασφάλιστα κράτη. Ο καθηγητής Μιλτιάδης Νεκτάριος, επισήμανε ότι χρειάζεται να προχωρήσει ένα καινούργιο μοντέλο κοινής δράσης ασφαλιστικών και κράτους κατά τα πρότυπα εξωτερικού.

Πηγή : www.imerisia.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]