Εποπτική αρχή σε δράση…και κάτι φαίνεται να αλλάζει στην ασφαλιστική αγορά (asfalisinet.gr)

Σύμφωνα με το γνωστό λαϊκό ρητό “κάλιο αργά παρά ποτέ” η εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος για την ιδιωτική ασφάλιση φαίνεται να κινείται πιο γρήγορα, σε σχέση με το παρελθόν, σε θέματα εποπτείας των ασφαλιστικών εταιριών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

Έτσι μας ξάφνιασε με τις κινήσεις της το τελευταίο δίμηνο, κύρια στο θέμα της International Life, παρότι βέβαια αργοπόρησε ιδιαίτερα σε σχέση με αποφάσεις και ημερομηνίες που ή ίδια είχε λάβει το τέλος της περασμένης χρονιάς, σχετικά με το ίδιο θέμα.

Επίσης και σε ορισμένες ακόμα περιπτώσεις είδαμε γρήγορες ενέργειες με δεδομένο ότι ο νέος νόμος για την ασφαλιστική αγορά με το Solvency II επιτάσσει δημοσίευση και ενημέρωση, κυρίως για την προστασία των καταναλωτών, σε θέματα αποφάσεων για την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιριών.

Αυτά θεωρούνται καλά σημάδια για την αγορά ώστε να μην πλήττεται το κύρος της από φήμες και διαδόσεις αλλά το κυριότερο να υπάρχει προστασία και έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων, για να μην ζήσουμε όπως στο παρελθόν φαινόμενα Ασπις και άλλων εταιριών που εν μέσω πανολεθριάμβων ( των φημών και διαδόσεων) έκλειναν ή σώζονταν .

Βέβαια, απαιτούνται πιο γρήγορες και περισσότερες δράσεις από την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιριών και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αφού πολλά παράπονα ακούγονται και από τους ασφαλιστές στο ζητήματα των τραπεζών, των “μαύρων κωδικών” και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ωστόσο, δεν φταίει μόνο η εποπτεία για ότι στραβό συνέβαινε ή συμβαίνει τώρα στην ασφαλιστική αγορά, αν όλοι δεν βάλουν πλάτη και δεν κατανοήσουν ο,τι σε αυτές τις εποχές των “ισχνών αγελάδων” για την οικονομία αλλά και για την ιδιωτική ασφάλιση παλιές πρακτικές και τακτικές “σκοτώνουν” το μέλλον της αγοράς .

πηγή: www.asfalisinet.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]