Επιστολή προς Υπουργό Οικονομικών απο τον Σύλλογο Ζημιωθ. Ασπίς Πρόνοια

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα απέστειλε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια , επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε ε όλους τους αρμόδιους φορείς, στον τύπο, στο Facebook και στο του συλλόγου.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται η καταβολή της πρώτης δόσης των οφειλομένων κεφαλαίων στους δικαιούχους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής. Η συμβολή σας σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική και ευχάριστη εξέλιξη υπήρξε καθοριστική με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι μετά από 11 χρόνια να αρχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματα που με πολλές θυσίες είχαν αποταμιεύσει.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να τρέξουν κι άλλα σημαντικά ζητήματα που παραμένουν ως εκκρεμότητες, υπονομεύοντας την οριστική επίλυση του προβλήματος. Ένα από αυτά αφορά την διαδικασία της εκκαθάρισης η οποία έχει δεμένα τα χέρια για την προώθηση σημαντικών θεμάτων, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και ίσως στενής λογιστικής αντιμετώπισης κρίσιμων εκκρεμοτήτων. Πιο συγκεκριμένα θα επιθυμούσαμε την δική σας παρέμβαση έτσι ώστε:

Να διαγραφούν όλες οι προσαυξήσεις σχετικά με την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να πουληθούν χωρίς βάρη τα δεκάδες ακίνητα της Ασπίς Πρόνοια και το τίμημα να διανεμηθεί στους δικαιούχους ασφαλισμένους και κατ’ επέκταση στην αγορά
Να μην απαιτηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά τα οποία παρακωλύουν τις διαδικασίες πώλησης, όπως δεν απαιτούνται σε όλες τις διαδικασίες πλειστηριασμών και πτωχεύσεων. Θα μπορούσε για παράδειγμα να ισχύσει η παρ.8 Άρθρο 170 του νόμου 4738/2020 και για τις ασφαλιστικές εταιρείες που βρίσκονται σε εκκαθάριση.

Το όφελος από την απαλλαγή αυτών των υποχρεώσεων θα αποδειχθεί μεγαλύτερο από την εφαρμογή τους, αφού θα ξεκλειδώσει περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα διοχετευτούν στην αγορά η οποία πεινάει για κεφάλαια και επενδύσεις. Ήδη όπως γνωρίζουμε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, οπότε οτιδήποτε αποτελεί τροχοπέδη στην ‘’απελευθέρωσή’’ τους, μόνο καλό δεν κάνει στην ευρύτερη αγορά και την οικονομία.

Σας απευθύνουμε θερμή παράκληση να σκύψετε πάνω από αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα φέρει ένα βήμα πιο κοντά την οριστική επίλυση του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι θα νοιώσουν επιτέλους την σιγουριά ότι υπάρχει μια συνεχή φροντίδα για το θέμα τους.

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]