Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ε.Ε.Θ κ. Ζορπίδη για την επιλεξιμότητα των ασφαλιστών στην δράση “Ενίσχυση επιχ. που επλήγησαν απο τον COVID”

Διαβάστε την επιστολή που εστάλη προς τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης κ. Ζορπίδη απο τους Κυριάκο Μερελή, Μέλος Δ.Σ. & Δ.Ε. – Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Θ, Κώστα Λάσκο, Μέλος Δ.Σ. & Δ.Ε. – Υπεύθυνος ΓΕΜΗ Ε.Ε.Θ , Ματίνα Σιώχου, Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Θ. & Μέλος Δ.Σ. ΠΕ.Σ.Κ.Μ σχετικά με την αδικία σε βάρος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αλλα και άλλων επαγγελματικών ομάδων σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σας εισηγούμαστε, την αποστολή της παρούσας επιστολής στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, αλλά και άλλων επαγγελματικών ομάδων (ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή).

Σύμφωνα με τον Οδηγό της Δράσης του ΠΕΠ Κ.Μ. «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές (ασφαλιστές) είναι μη επιλέξιμοι και δεν δικαιούνται να λάβουν την ενίσχυση που προβλέπεται στη σχετική πρόσκληση.

Σε συνέχεια της επιστολής με αριθ. πρωτ. 2844/22-9-2020 που αποστείλαμε και της απαντητικής επιστολής με αριθ. πρωτ. ΓΠΚΜ/2729/24-9-2020 που λάβαμε αναφορικά με τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι έπειτα από έρευνα που διενεργήσαμε διαπιστώσαμε ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενέταξε εσφαλμένα τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές (ασφαλιστές) στην κατηγορία ομάδας τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιριών.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι οι ΚΑΔ δραστηριότητας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συνάδουν με την επιλεξιμότητα των διαρθρωτικών ταμείων και να αποκλειστούν άδικα από τη Δράση του  ΠΕΠ Κ.Μ. «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία».

Ως εκ τούτου σας καλούμε, τόσο με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και με την ιδιότητα  του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε αφενός να αποκατασταθεί η αδικία που σημειώθηκε, αφετέρου να διαχωριστούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από τις κατηγορίες που ασκούν διαμεσολάβηση μέσω τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιριών.

Ειδικότερα, με δεδομένο ότι:

  • έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στη Δράση του ΠΕΠ Κ.Μ. «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία», και
  • η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα έχει εντάξει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε ένα νέο, παρόμοιο με τη Δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19», χρηματοδοτικό πρόγραμμα,

αιτούμαστε:

  • την άμεση προκήρυξη μιας αντίστοιχης – με την Περιφέρεια Αττικής – Δράσης, που θα συμπεριλάβει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μεταξύ των άλλων επαγγελμάτων, ενισχύοντας τους ουσιαστικά στην προσπάθεια για διασφάλιση της βιωσιμότητας τους,
  • τη δυνατότητα συμμετοχής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στις διάφορες Δράσεις του ΠΕΠ Κ.Μ. 2014 – 2020, καθώς και τις Δράσεις του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Με εκτίμηση,

Κυριάκος Μερελής

Μέλος Δ.Σ. & Δ.Ε. – Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Θ.

Κώστας Λάσκος

Μέλος Δ.Σ. & Δ.Ε. – Υπεύθυνος ΓΕΜΗ Ε.Ε.Θ.

Ματίνα Σιώχου

Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Θ. & Μέλος Δ.Σ. ΠΕ.Σ.Κ.Μ.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]