Επιστημονικοί φορείς: Οι νέες ρυθμίσεις οδηγούν σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα

“Οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό επιβαρύνουν υπέρμετρα το σύνολο των ασφαλισμένων και οδηγούν σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα”. Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση των εκπροσώπων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, όπου μάλιστα, έγινε λόγος “για προσωπική ευθύνη όσων εκ των βουλευτών πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα”. Ταυτόχρονα, οι φορείς καλούν σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας τόνισαν ότι “η κυβέρνηση μέσα σε 4 μόλις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ, έρχεται και αυξάνει έως 61% τις εισφορές, επιβαρύνοντας αυτούς που υποτίθεται ότι θα ευνοούσε το νέο ασφαλιστικό, δηλαδή τα μικρά και μεσαία εισοδήματα”.

Όπως επεσήμαναν, “είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στα έξοδα των επαγγελματιών, μέσω της μη αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, δηλαδή σε εισόδημα που δεν υπάρχει”.

Δυστυχώς, πλέον, από το “κίνημα δεν πληρώνω” οδηγούμαστε στο “κίνημα δεν έχω να πληρώσω”, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι “η κυβέρνηση και οι πολιτικοί που χειρίστηκαν το ασφαλιστικό, όπως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος έχουν προσωπική ευθύνη για την αφαίμαξη του συνόλου της ελληνικής οικονομίας μέσα από το ασφαλιστικό”, ενώ όπως υπογραμμίστηκε, “προσωπική, ονομαστική, ευθύνη θα έχουν όσοι βουλευτές ψηφίσουν αυτά τα καταστροφικά μέτρα”.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας καλούν όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017, κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης. “Να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία”, τόνισαν χαρακτηριστικά, ενώ όπως έγινε γνωστό, “θα γίνει κάθε απαραίτητη νομική ενέργεια, σε κάθε βαθμό της δικαιοσύνης, για την ακύρωση αυτών των παράλογων και ανεφάρμοστων μέτρων”.

“Η κυβέρνηση έλεγε ότι με τις αυξήσεις των εισφορών ουσιαστικά πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες. Αυτή τη στιγμή με αύξηση των εισφορών, που θα φτάσει στο επίπεδο του 61% πλήττονται τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Επιτέλους, πρέπει όλοι να πάρουν την ευθύνη και να τοποθετηθούν. Να τοποθετηθούν όλοι οι Έλληνες βουλευτές”, δήλωσε εκ μέρους όλων των εκπροσώπων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ο Γιώργος Στασινός Πρόεδρος ΤΕΕ, σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλη Αλεξανδρή.

Απ΄ την πλευρά του ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε: “Το πολυδιαφημισμένο οικοδόμημα του ΕΦΚΑ, το οποίο αποτέλεσε για τη νέα ασφαλιστική πολιτική το κόσμημα, απεδείχθη ότι είναι μία καταστροφική πολιτική, χωρίς διέξοδο και χωρίς λύσεις Το γεγονός ότι επιβαρύνονται με νέες ασφαλιστικές εισφορές, με δημευτικά χαρακτηριστικά, οι χαμηλόμισθοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνθρωποι που έχουν περιορισμένα εισοδήματα και έχουν φτάσει και έχουν ξεπεράσει το όριο της φτώχειας αποδεικνύει ότι τα όρια της απαισιοδοξίας έχουν κατά πολύ ξεπεραστεί και οδηγούμεθα σε πλήρες αδιέξοδο. Νομίζω ότι χρειάζεται πλήρης αναθεώρηση του ΕΦΚΑ, μια νέα συζήτηση για το ασφαλιστικό σύστημα, που θα συμμετέχουν αυτοί που θίγονται και αυτοί που πλήττονται. Νικητές σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνον αποτυχίες”.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι των εξής επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Πηγή: capital.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]