“Επιδιώκετε η τελική εξόντωση του κλάδου μας με την νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών” δηλώνουν σύσσωμη οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις για τον Κλάδο φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετές για την πλήρη εξαφάνισή του και τώρα επιχειρείται η τελική εξόντωση.

Η ΕΑΔΕ  πιστεύει ότι εάν η Κυβέρνηση προχωρήσει στην υιοθέτηση μιας τέτοιας νομοθετικής αλλαγής , θα οδηγήσει σε περαιτέρω φτωχοποίηση τον Κλάδο  που δεν έχει  περιθώρια αντοχής .

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου  αλλά και σε σχετική παράγραφο του Μνημονίου που παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ, οι ασφαλιστικές εισφορές, από το 2018 , αντί να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των Ελεύθερων Επαγγελματιών ή των Επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, που θεωρεί εισόδημα και όχι έξοδο τις καταβληθείσες εισφορές ,  οδηγεί σε νέες  δημευτικές επιβαρύνσεις, οι οποίες θα αφορούν  πρωτίστως  όσους δηλώνουν χαμηλό φορολογητέο εισόδημα και άρα εκλήθησαν να πληρώσουν και τις χαμηλότερες εισφορές.

Γι αυτό καλεί όλα τα Σωματεία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης σε επαγρύπνηση και συμμετοχή  στις αποφάσεις που θα ληφθούν για τις κοινές ενέργειες  που θα ακολουθηθούν από τα Σωματεία και τις Ενώσεις Επιστημόνων και Ελευθέρων Επαγγελματιών  πέραν των προσφυγών στο ΣτΕ που έχουν ήδη κατατεθεί και εκδικάζονται τον επόμενο μήνα .

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]