Eπένδυση και ασφάλεια με διάρκεια στο μέλλον, σαν το κεχριμπάρι… Με το πρόγραμμα Groupama Ambre

Όταν σκέφτεσαι πώς θα διαχειριστείς τις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά και πώς οι οικονομίες σου θα αποδώσουν και θα «πιάσουν τόπο», χρειάζεσαι κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά για μια καλή ποιότητα ζωής.

Κάτι τέτοιο είχε κατά νου και η Groupama Ασφαλιστική, όταν σχεδίαζε το Groupama Ambre 2020, ένα νέο προϊόν που συνδυάζει δυνατότητα επένδυσης σε διεθνείς κεφαλαιαγορές μαζί με 10ετή Ασφάλιση Ζωής. Το προϊόν Unit Linked “Groupama Ambre 2020”, πήρε το όνομά του από το κεχριμπάρι (στα γαλλικά Αmbre), το απολιθωμένο ρετσίνι των κωνοφόρων δέντρων, που ξεπερνά σε ηλικία τα 30 εκατομμύρια χρόνια, με φήμη πολύτιμης προστατευτικής ουσίας.

Ασφάλιση και ανταποδοτικότητα

To πρόγραμμα “Groupama Ambre 2020” βασίζεται στην ασφάλιση και την αποταμίευση, χτίζοντας ταυτόχρονα ανταποδοτικότητα για κάθε πελάτη της Groupama Ασφαλιστικής.

Συγκεκριμένα, εξελίσσεται σε πολύτιμο εργαλείο, που ξεπερνά τα αποταμιευτικά προγράμματα όπως τα ξέραμε, καθώς επενδύει στο επενδυτικό κεφάλαιο Groupama Selection Protect 85, το οποίο έχει προστασία κεφαλαίου που εξασφαλίζει ότι η τιμή του Αμοιβαίου Κεφαλαίου δε θα πέσει ποτέ κάτω από το 85% της μεγαλύτερης τιμής που έχει ποτέ επιτευχθεί. Η εγγύηση της προστασίας αυτής παρέχεται από την τράπεζα BNP Paribas για τα πρώτα πέντε έτη λειτουργίας του επενδυτικού κεφαλαίου, στη λήξη των οποίων ακολουθούνται διαδικασίες για την επέκτασή της.

Η κάλυψη ασφάλισης ζωής της Groupama Ασφαλιστικής διαρκεί για 10 έτη ενώ η διάρκεια της επένδυσης μπορεί να διατηρηθεί για όσο χρονικό διάστημα έχεις επιλέξει. Ακόμη, μπορείς να ενημερώνεσαι καθημερινά για την πορεία της επένδυσής σου, την οποία διαχειρίζεται η Groupama Asset Management, εταιρεία του Ομίλου Groupama με χαρτοφυλάκιο υπό διαχείριση κεφαλαίων άνω των €100 δις, ενώ έχεις τη δυνατότητα:

  1. Να ενισχύσεις την επένδυσή σου με έκτακτες καταβολές (όποτε επιθυμείς μετά τον πρώτο μήνα από την έναρξη ασφάλισης),
  2. Να πραγματοποιήσεις έως δύο μερικές εξαγορές χωρίς καμία χρέωση (ένα έτος μετά την έναρξη ασφάλισης),
  3. Να πραγματοποιήσεις εξαγορά του λογαριασμού επένδυσης ένα χρόνο μετά την έναρξή του χωρίς καμία χρέωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση απώλειας ζωής κατά την πρώτη δεκαετία, καταβάλλεται στους δικαιούχους η αξία του λογαριασμού επένδυσης και το κεφάλαιο κάλυψης ζωής αθροιστικά.

Τι κερδίζεις με το Groupama Ambre 2020

  • ​​Προστασία, που εξασφαλίζει ότι η τιμή του επενδυτικού κεφαλαίου δεν θα πέσει ποτέ κάτω από το 85% της μεγαλύτερης τιμής του. Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό κεφάλαιο εφαρμόζει την επενδυτική στρατηγική TIPP (Time Invariant Portfolio Protection), που σου επιτρέπει να διατηρήσεις έκθεση σε δυνητική άνοδο των αγορών, προσφέροντας ταυτόχρονα συνεχή μερική προστασία κεφαλαίου ως προς δυνητική πτώση των αγορών
  • Δυνατότητα πρόσβασης στα χρήματά σου, οποιαδήποτε στιγμή μετά το πρώτο έτος
  • Απόλυτη διαφάνεια για την πορεία της επένδυσής σου
  • Επαγγελματική διαχείριση της επένδυσής σου, από έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στην Ευρώπη, την Groupama Asset Management
  • Χαμηλό εναρκτήριο ποσό εκταμίευσης, δηλαδή ελάχιστο εφάπαξ ποσό επένδυσης 4.000 ευρώ
  • Καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της επένδυσης, εύκολα και απλά μέσω του χώρου πελατών “e-μαι πελάτης”
  • Τακτική ενημέρωση σε ετήσια βάση μέσω ενημερωτικής επιστολής και από τον ημερήσιο οικονομικό τύπο
  • Επιπλέον κεφάλαιο για τους δικαιούχους, σε περίπτωση απώλειας ζωής

 

Ορισμοί

Μικτό Ασφάλιστρο: Είναι το 100% του κεφαλαίου που καταβάλλεις

Καθαρό Ασφάλιστρο: Είναι το ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση της υποχρεωτικής εισφοράς προς το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (0,4% με μέγιστο τα 80 ευρώ) από το Μικτό Ασφάλιστρο

Επενδυόμενο Ποσό: Είναι το ποσό που επενδύεται στο επενδυτικό κεφάλαιο και ισούται με το Καθαρό Ασφάλιστρο μετά από αφαίρεση των Εξόδων Διάθεσης και του Κόστους Ασφάλισης Ζωής.

Επενδυτικό Κεφάλαιο: Είναι το GROUPAMA SELECTION PROTECT 85 (ISIN: FR0013397874) με διαχειρίστρια εταιρεία την Groupama Asset Management

Τεχνικές πληροφορίες

  • Επενδυτικό προϊόν βασιζόμενο σε ασφάλιση
  • Εφάπαξ ασφαλίστρου
  • Ελάχιστο Αρχικό Μικτό Ασφάλιστρο: 4.000 ευρώ
  • Δυνατότητα έκτακτων καταβολών
  • Ελάχιστο Έκτακτο Μικτό Ασφάλιστρο: 1.000 ευρώ
  • Ελάχιστη διάρκεια ασφαλιστηρίου: 10 έτη
  • Διάρκεια κάλυψης Ασφάλισης Ζωής: 10 έτη
  • Ασφαλισμένο Κεφάλαιο Ζωής: 5% επί του Μικτού Ασφαλίστρου
  •  Ποσοστό εξόδων διάθεσης επί του Καθαρού Ασφαλίστρου: 6,75%
  • Κόστος Ασφάλισης Ζωής επί του Μικτού Ασφαλίστρου: 0,5%
  • Εισφορά στο εγγυητικό κεφάλαιο Ζωής: 0,4% επί του Καθαρού Ασφαλίστρου, με μέγιστο το ποσό των 80 ευρώ
  • Κωδικός ISIN του επενδυτικού κεφαλαίου: FR0013397874

Οι προκλήσεις είναι εδώ και το μέλλον δεν περιμένει. Θέλεις να κάνεις μια αρχή; Να προχωρήσεις με πιο σταθερά βήματα, με ασφάλεια και σιγουριά, με εργαλεία αξιόπιστα και έμπειρους επαγγελματίες να σε συμβουλεύουν; Η Groupama Ασφαλιστική, με παρουσία στην Ελλάδα από το 1928, μέλος του παγκόσμιου ομίλου Groupama, είναι εδώ για να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται να χτίσουν τις ζωές τους με αυτοπεποίθηση. Διαθέτει τα στελέχη και την τεχνογνωσία για να αναδείξει τις ευκαιρίες μέσα στην κρίση κάνοντας διακριτή τη γραμμή ανάμεσα στις αποδόσεις και τους κινδύνους.

https://www.groupama.gr/programmata-asfalishs/idiwtes/Apotamieysh-Ependysh/groupama-ambre-2020

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]