Εντείνεται ο εποπτικός έλεγχος του ταχέως αναπτυσσόμενου κινεζικού χρηματοπιστωτικού τομέα για την αντιμετώπιση ατασθαλιών

Σε δηλώσεις του ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ ανέφερε ότι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της χώρας είναι ευάλωτος σε κινδύνους, όπως σε προβληματικά στοιχεία ενεργητικού, μη αποπληρωμές ομολόγων, σε σκιώδη τραπεζική χρηματοδότηση και χρηματοδότηση μέσω του διαδικτύου, με συχνές παρανομίες και διαφθορά.

Η κορυφαία κινεζική Αρχή κατά της διαφθοράς ανακοίνωσε ότι ο Σιανγκ Τζάνμπο, πρόεδρος της κινεζικής Επιτροπής Ασφαλιστικής Εποπτείας, ανακρίνεται καθώς υπάρχουν υποψίες για σοβαρή παράβαση του κώδικα διαγωγής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Για να μπει η αγορά σε τάξη, ο πρωθυπουργός ζήτησε προσπάθειες για τη λήψη μέτρων κατά των τραπεζικών παραβάσεων αναφορικά με τις χορηγήσεις πιστώσεων, την εσωτερική πληροφόρηση στην αγορά χρεογράφων και τις απάτες ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και την σκληρή τιμωρία των εσωτερικών επιθεωρητών και μάνατζερ εταιρειών που συνεργούν με σημαντικούς παράγοντες στην αγορά, κλέβοντας και πουλώντας εμπιστευτικές πληροφορίες.

Όπως αναφέρει το capital.gr, oι εποπτικές Αρχές του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και ασφαλιστικού τομέα έκαναν ισχυρές προσπάθειες για την εξυγίανση της αγοράς μετά το οικονομικό συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου που έδωσε τον τόνο. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017, η τραπεζική εποπτική Αρχή επέβαλε 485 διοικητικές ποινές, με πρόστιμα συνολικού ύψους 190 εκατ. γιουάν (περίπου 27,54 εκατ. δολαρίων). Συνολικά 197 άτομα λογοδότησαν την ίδια περίοδο για τραπεζικές ατασθαλίες, από τα οποία τα 19 αποκλείσθηκαν από εκτελεστικές θέσεις, ενώ σε 11 απαγορεύθηκε η τραπεζική δραστηριότητα, σύμφωνα με την Κινεζική Τραπεζική Εποπτική Αρχή.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]