Ένα ακόμη διαγνωστικό εργαλείο κατά της νόσου Covid-19, από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Τα Κεντρικά Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργούν Ποσοτικό Προσδιορισμό ειδικών IGG αντισωμάτων έναντι της πρωτεΐνης της ακίδας (spike S1/S2) του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Η παρουσία ειδικών αντισωμάτων IgG επιτρέπει την αναγνώριση ατόμων που έχουν μολυνθεί στο παρελθόν. Πρόκειται για τα αντισώματα που «χτίζουν» τη μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη ανοσία του οργανισμού κατά του νέου ιού.

Η ειδική εξέταση που πραγματοποιείται στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δεν ανιχνεύει απλώς τα IGG αντισώματα, αλλά προσδιορίζει και την ποσότητα αυτών των αντισωμάτων κατά τη δεδομένη στιγμή.

Η εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρακολούθηση της ανοσίας στο γενικό πληθυσμό καθώς και στην παρακολούθηση των αντισωμάτων κατόπιν εμβολιασμού.

Ο προσδιορισμός των ειδικών IGG αντισωμάτων γίνεται με απλή αιμοληψία η οποία δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Για την ανάλυση, τα Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ χρησιμοποιούν μια πλήρως αυτοματοποιημένη δοκιμασία με την μέθοδο της χημειοφωταύγειας (CLIA),  η οποία έχει σχεδιαστεί για την ποσοτική ανίχνευση αντισωμάτων στην περιοχή δέσμευσης του υποδοχέα (RBD) της πρωτεΐνης S, τα οποία πιστεύεται ότι εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό και δημιουργούν ανοσία.

Το RNA του SARS CoV 2 κωδικοποιεί τέσσερις δομικές πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης στην ακιδική περιοχή (S), της μεμβράνης (Μ), του περιβλήματος (Ε) και της νουκλεοκαψιδικής (Ν) με την πρωτεΐνη S να αποτελείται από δύο λειτουργικές υπομονάδες  S1 και S2.

Αρκετές μελέτες έδειξαν ότι τα αντισώματα ορού και πλάσματος παράγονται έναντι των δομικών πρωτεϊνών (RBD, S και N), με τα αντισώματα να εμφανίζονται από λίγες ημέρες έως λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Ένα μεγάλο εύρος εμβολίων Covid-19 χρησιμοποιεί τεχνικές που προκαλούν απόκριση των αντισωμάτων έναντι της ακιδικής πρωτεΐνης.

Η εξέταση γίνεται χωρίς ραντεβού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους αιμολήπτες όσο και για τους εξεταζόμενους, και το αποτέλεσμα μπορεί να δοθεί αυθημερόν για λήψεις μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, διαφορετικά αποστέλλεται την επόμενη ημέρα ηλεκτρονικά.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπληρώνει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων.

Όλα τα νέα του Ομίλου στην ιστοσελίδα του, σε LinkedInFacebook και Instagram.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]