Έκθεση ζωγραφικής Δημήτρη Κούκου στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η νέα σεζόν ανοίγει για το Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» με έναν σημαντικό σύγχρονο καλλιτέχνη. Η έκθεση θα λειτουργεί από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016.

Ο Δημήτρης Κούκος παρουσιάζει για πρώτη φορά τα έργα από την μαθητεία του στην Α.Σ.Κ.Τ. (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών) το διάστημα 1969-1974.

Εβδομήντα έργα, με μεγάλη ευαισθησία, καταγράφουν την αρχή μιας μεγάλης πορείας.

Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Στο διάστημα 1969-1974 σπούδασε ζωγραφική, διακόσμηση και σκηνογραφία στην  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Από το 1975-1978 φοίτησε στην Ecole des BeauxArt στο Παρίσι με δάσκαλο τον Gustave Sengiers. Tην περίοδο 1983-1992 δίδαξε ως ειδικός  επιστήμονας στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη στην Α.Σ.Κ.Τ. Το 1999 επέστρεψε ως ειδικός επιστήμονας στο εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά.

Έργα του φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα όπως στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας αλλά και το εξωτερικό.

Ο χώρος τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» υποδέχεται περιοδικές εκθέσεις και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στα  εικαστικά δρώμενα της χώρας, ενώ φιλοξενεί και στεγάζει το αρχείο νεοελληνικής τέχνης του Δημήτρη Παπαγεωργόπουλου.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]