Έκθεση χαρακτικής Μανώλη Χάρου στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στο πλαίσιο του 3ου Athens Print Festival, θα φιλοξενηθεί στον χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην οδό Κοραή 4, η ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο «ΤΥΠΟ». Η έκθεση θα λειτουργεί από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.

 

Ο Μανώλης Χάρος, ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της γενιάς του, έχει εκθέσει το σύνολο της χαρακτικής του εργασίας ελάχιστες φορές και εκεί έγκειται και η πρωτοτυπία της έκθεσης.

 

Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960, σπούδασε στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts,στο Παρίσι όπου έκανε μεταπτυχιακό στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs.

 

Έχει τιμηθεί με το γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει εργαστεί ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης στο πανεπιστήμιο Princeton ΗΠΑ, από όπου και ξεκίνησε την έρευνά του για τους Μύθους του Αισώπου. Έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα εργαστήρια καλλιτεχνικής χαρακτικής και εκτύπωσης στον κόσμο, και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις χαρακτικής σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, Ιαπωνία, κα.

 

Χαρακτικά και βιβλία του (εκδόσεις τέχνης), βρίσκονται σε μεγάλες διεθνείς συλλογές και μουσεία και έργα του σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]