Εκπρόσωποι της ελληνικής και διεθνούς ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς στην εκδήλωση του ΣΕΜΑ (asfalisi.gr)

Την εκδήλωση με τίτλο «Meeting the Brokers of a sustainable future!», η οποία έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, τίμησε με την παρουσία του και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Γιάννης Τσιρώνης. Ο Κος Τσιρώνης επεσήμανε τη σημασία των προγραμμάτων Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης και ιδιαίτερα Περιβαλλοντικής Ευθύνης. Αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει στην επιχείρηση η ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης και ιδιαίτερα στη μείωση του κόστους επένδυσης και στην προστασία της επιχείρησης από κακόβουλες διεκδικήσεις. Η προώθηση ανάλογων προγραμμάτων, πρόσθεσε, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου και στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κος Γεώργιος Καραβίας, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του Συνδέσμου να αφιερώσει την εκδήλωσή του στην Βιώσιμη Ανάπτυξη οφείλεται στο γεγονός ότι αναγνωρίζει τη σημαντική επιρροή που ασκούν, ατομικά και επιχειρηματικά, οι δραστηριότητες του κλάδου στην κοινωνία. Ο ΣΕΜΑ πρόσθεσε, δεσμεύεται προκειμένου οι δράσεις του να επιλέγονται πάντα με γνώμονα την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον, καθώς και την διαρκή ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε ο κ. Καραβίας, έχει χαρακτηριστεί ως «ένα τόσο σημαντικό γεγονός για το Δίκαιο του 21ου αιώνα, όσο ήταν τα ατομικά δικαιώματα για τον 18ο και 19ο αιώνα και τα κοινωνικά δικαιώματα για τον 20ο αιώνα!».

Τους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος κος Γεώργιος Καραβίας, η Γενική Γραμματέας κα Ευγενία Καφφετζή και τα μέλη του Δ.Σ., οι οποίοι κάλεσαν τους φιλοξενουμένους τους να «καταθέσουν εγγράφως» τη δική τους δέσμευση για ενέργειες οι οποίες θα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Σύνδεσμος, αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε μια ακόμα συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς τα παιδικά χωριά SOS Βάρης, διαθέτοντας μέρος των εσόδων του στην υποστήριξη του Έργου της Οργάνωσης.

sema1

Πηγή : www.asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]