Εκπνέει η προθεσμία της “δεύτερης ευκαιρίας” για τα ανασφάλιστα, στον αέρα τα μειωμένα πρόστιμα

Δύο μέρες ακόμα προθεσμία έχουν οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων για να ασφαλιστούν χωρίς πρόστιμο καθώς λήγει την Παρασκευή η παράταση.

Ωστόσο, δεν έχει προωθηθεί ακόμα στην Βουλή η ρύθμιση που μειώνει τα πρόστιμα αλλά και τα επιστρέφει σε αυτούς που είχαν πληρώσει στον πρώτο έλεγχο στις 6/6/2017.
Συγκεκριμένα, μετά τα λάθη που εντοπίστηκαν στον έλεγχο στις 6/6/2017 η ΑΑΔΕ με τροποποιητική εγκύκλιο έδωσε προθεσμία μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 να ασφαλιστούν όσοι είναι ανασφάλιστοι, αλλά και όσοι δεν είχαν στην κατοχή τους οχήματα που έχουν κλαπεί η αποσυρθεί και είχαν δεχθεί πρόστιμο να προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες οριστικής διαγραφής.

Ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα γίνει τροποποίηση στον καταλογισμό των προστίμων . Και συγκεκριμένα:

– 100 ευρώ για δίκυκλα μέχρι 250 κυβικά εκατοστά.

– 150 ευρώ για δίτροχα πάνω από 250 κυβικά εκατοστά.

– 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά εκατοστά.

– 250 ευρώ για αυτοκίνητα πάνω από 1.000 κυβικά εκατοστά.

Μέχρι και σήμερα δεν είχε κατατεθεί η σχετική διάταξη σε κάποιο νομοσχέδιο στη Βουλή .

Παρ όλα αυτά φαίνεται η πρώτη απόπειρα εντοπισμού ανασφάλιστων να έφερε αποτέλεσμα καθώς σύμφωνα με στοιχεία από τις ασφαλιστικές εταιρίες πάνω από 300.000 οχήματα ασφαλίστηκαν μετά τις 30/5/2017.

Με βάση τον πρώτο έλεγχο, το πλήθος των ανασφάλιστων όπως είχε ανακοινώσει η ΑΑΔΕ ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο. Έτσι αυτό που μένει είναι να ξεκαθαρίσουν τα μητρώα των συναρμόδιων υπουργείων με τις δηλώσεις κλοπής και απόσυρσης, καθώς και από αυτούς που θα καταθέσουν πινακίδες, αν δεν ασφαλιστούν, ώστε να προκύψει ο ακριβής αριθμός μέσα από τον δεύτερο έλεγχο .

Πάντως, οι ασφαλιστικές εταιρίες συμβουλεύουν τους κατόχους ανασφάλιστων να ασφαλιστούν άμεσα καθώς να κάνουν και έγκαιρα τις ανανεώσεις πριν την λήξη των προηγούμενων συμβολαίων, ώστε να αποφύγουν τις συνέπειες του ελέγχου που θα είναι η πληρωμή του προστίμου αλλά και η υποχρεωτική ασφάλιση, καθώς το σύστημα θα κλειδώσει κάποια στιγμή μετά τις 14/7/2017 και δεν θα επιτρέπει την ασφάλιση αν ο κάτοχος δεν πληρώσει το πρόστιμο.

Πηγή: asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]